HOLYFIELD VRIJEĐA

'Homoseksualce bi trebalo liječiti'

07.01.2014 u 11:43

Bionic
Reading

Bivši svjetski boksački prvak Evander Holyfield (51) nastupa u britanskom Big Brotheru i već je uspio uvrijediti homoseksualnu zajednicu

Holyfield je nekoliko puta osvajao boksačke naslove u teškoj kategoriji, a ponajviše će ga pamtiti po drugome meču s Mikeom Tysonom kada mu je ovaj odgrizao komadić uha. No američki boksač ovih se dana pobrinuo da ga dobro zapamte i u homoseksualnoj zajednici zbog kontroverznog stava prema njima.

'Ako si rođen s iskrivljenom nogom, odlaziš kod liječnika da to sredi. Homoseksualnost je izbor i ljudi bi to trebali pokušati ispraviti', izjavio je Holyfield te usporedio ljude rođene s nekim hendikepom s onima homoseksualnog opredjeljenja.


Uskoro je umirovljeni boksač bio pozvan u sobu u kojoj ga je 'Big Brother' upozorio da ne smije tako govoriti ili će u suprotnom biti izbačen.

'Razumijem da bi netko ovo mogao protumačiti kao uvredu, ali ja samo izražavam svoja uvjerenja', odgovorio je Holyfield te izazvao brojne rekacije raznih udruga.

LGBT zajednica poručila je da ga treba kazniti ili izbaciti iz 'showa', a posebno je oštra u osudi Holyfieldove izjave bila britanska glazbena zvijezda Boy George.

'Sramota, a divio sam se gospodinu Evanderu Holyfieldu koji mi se činio dostojanstven i bio sam siguran da je kul, pametan i velik čovjek.'

Evander se upustio u raspravu i...