EL ANIMAL ide na sve ili ništa

Hrgović samouvjeren protiv Duboisa i poručuje; ako izgubi spreman je objesiti rukavice!

08.05.2024 u 09:02

Bionic
Reading

Hrvatski boksač FIlip Hrgović će početkom lipnja stati pred najveći izazov karijere

Priredba Matchroom vs. Queensberry donosi nam izvanrednu borilačku večer, naravno najbitnija borba za nas je Filip Hrgović protiv Britanca Daniela Duboisa. El Animalov protivnik je bivši izazivač Oleksandra Usyka te najveće ime protiv kojeg se Hrgović borio do sada.

Pobjeda u ovom meču mogla bi okruniti Hrgovića upražnjenom IBF titulom, nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usyk dogovore revanš poslije svoje borbe koja će se održati 18. svibnja također u Rijadu. Prije nešto više od mjesec dana Hrgović je prvi puta stao nasuprot Duboisa te samouvjereno zaključio kako je apsolutno siguran u pobjedu, do te mjere da je spreman umiroviti se. Naravno, te njegove riječi neke su iznenadile, ali Filip je upravo poznat po tome da kaže što misli.

'Borio sam se protiv jačih udarača, on nije zreo za mene, nema taj mentalitet, ako me Dubois pobijedi, umirovit ću se. Zašto? Jer očekujem puno od sebe, vjerujem da sam najbolji. Dubois nije vrhunski borac i, ako ne pobijedim, to znači da nisam dobar kao što mislim da jesam.'

El Animal je zasad u svojoj karijeri neporažen sa 17 pobjeda (14 KO), dok je njegov suparnik Dubois nanizao 20 pobjeda (19 KO) ali izgubio protiv prvaka Usyka te sunarodnjaka Joe Joycea.