gdje i kada gledati

Hrvati danas na OI; navijamo za čudo, Pravdica skače u finalu, Vorobjeva sanja broncu

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 05:58
  • Objavljeno 06.08.2024 u 05:58
Bionic
Reading

Jedanaestog dana natjecatenja na XXXIII. Olimpijskim igrama u Parizu održat će se natjecanja u 19 sportova, u njih osam dijelit će se medalje, a hrvatski sportaši nastupit će u atletici, jedrenju i stolnom tenisu.

Nakon što je Sandra Elkasević Hrvatskoj u ponedjeljak donijela petu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, danas na borilišta izlaze naši predstavnici u tri sporta.

U 10 sati stolnotenisače očekuje susret osimne finala momčadske konkurencije protiv Južne Koreje.

U 12:03 na regatno polje izlazi Martin Dolenc u Formuli kite. Na rasporedu je pet jedrenja. Naš je predstavnik trenutačno u ukupnom poretku 16. s 54 negativna boda.

Hrvatska jedriličarka Jelena Vorobjeva u 14:43 nastupa u plovu za odličje u klasi ILCA 6 u Marseilleu. Vorobjeva, 36-godišnja Ruskinja koja je prije desetak godina došla trenirati u Split, a prije četiri godine dobila hrvatsko državljanstvo ima šanse za brončano odličje za kojim zaostaje samo osam bodova. Zlato i srebro su nedostižni.

S velikim nestrpljenjem očekujemo nastup u finalu hrvatskog skakača u dalj Filipa Pravdice. Početak je u 20:15 sati. Filip je u kvalifikacijama bio peti sa skokom 8:04 m, a ove godine već je skočio 8.35 m čime je postavio hrvatski rekord.

I sam vjeruje da u finalu može do novog rekorda, a to bi značilo možda i do medalje. Sretno svima!

Sve prijenose možete pratiti na HRT 2.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal