MEKTIĆ TUŽAN NAKON PORAZA

Hrvatski par ostao bez trećeg uzastopnog finala: Ne znam kad sam ovo doživio

11.07.2023 u 19:38

Bionic
Reading

Hrvatski par Nikola Mektić - Mate Pavić poraženi su u osmini finala Wimbledona od Urugvajca Ariela Behara i Čeha Adama Pavlašeka nakon tri seta – 6:4, 3:6, 7:5.

Mektić i Pavić su se neočekivano oprostili od Wimbledona nakon što su dva puta zaredom igrali u finalu, te bili pobjednici ovog grand-slam turnira 2021.

Behar i Pavlašek su odlično servirali cijeli meč, imali su visokih 81 posto ubačaja prvoga servisa i četiri asa, a hrvatskom paru su ponudili samo jednu loptu za break - u drugom setu kod 2:1, što je naš par iskoristio za poravnanje u setovima.

U prvom setu Mektić i Pavić gube svoj servis kod 2:2, a time i set, a odluka o pobjednicima pala je u 12. gemu trećeg seta kad Nikola i Mate nisu uspjeli izvući 0-:0, te su drugi puta u dvoboju gubili svoj početni udarac.

'Rekao sam već, neke stvari na papiru za Wimbledon ne vrijede. To je trava. Ljudi su jednostavno danas bili nadahnuti. Ne znam kad sam ovo doživio. Pavlašek je u cijelom meču fulao samo dva prva servisa, uz 7:5 u trećem setu. Jednostavno su imali fenomenalan 'level', a bilo je egal do zadnjeg gema. Jedino za čime mogu žaliti je taj zadnji gem, da nismo izborili super tie-break. Odigrali su na najvišem nivou, s kojim mogu osvojiti Wimbledon', rekao je Mektić, a što je još komentirao pogledajte OVDJE.