Poljaci će dobro zaraditi

Hrvatski reprezentativac pred transferom karijere; otočki velikan krenuo po Josipa Juranovića koji nakon ispadanja od Dinama mijenja klub

16.08.2021 u 14:19

Bionic
Reading

Josip Juranović bi ovoga ljeta trebao napustiti varšavsku Legiju, a interes za njega pokazuje slavni otočki klub

Josip Juranović se našao na žestokom udaru navijača Legije i poljskih medija nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka od Dinama. Poljaci su upravo hrvatskog reprezentativca okrivili za gol koji je Legiju izbacio iz ovog natjecanja.

'Ponosan sam na našu momčad. Odigrali smo jako dobru utakmicu i ispali zbog jedne pogreške. Pokazali smo što je Legia. Hvala navijačima koji su nas podržavali od prve do posljednje minute. Ispunili smo sve zadatke koje nam je zadao trener, imali smo svoje prilike, ali nismo zabili. Moramo biti ponosni', rekao je Juranović nakon ispadanja.

Mediji i navijači upravo su tu pogrešku pripisali njemu, a izgleda da mu je to i ubrzalo odluku da napusti klub već ovog ljeta. Legia bi na njemu mogla dobro zaraditi jer je interes pokazao škotski velikan Celtic koji je intenzivirao pregovore oko dovođenja hrvatskog reprezentativca iz poljskog prvoligaša.

Prema pisanju Sky Sportsa, škotski je velikan htio dovesti Yana Couta na posudbu iz Manchester Cityja no taj im je posao izgleda propao pa su se ponovno okrenuli Juranoviću za kojeg već neko vrijeme pokazuju interes. Iako se još uvijek špekulira oko konačne odštete, isti izvor tvrdi da je Legiji ponuđeno oko tri milijuna eura što bi im donijelo veliki profit u samo godinu dana.

Juranović je u Legiju stigao iz Hajduka na ljeto 2020. godine za samo 400.000 eura, a sada bi Poljaci mogli za njega dobiti tri ili više milijuna eura. Hrvat je za poljski sastav odigrao 40 utakmica i zabio jedan gol, te upisao 10 asistencija, a izgleda da bi sada mogao promijeniti sredinu.