postotci

Hrvatskoj se smiješi lakši ždrijeb za Svjetsko prvenstvo, ovo je razlog

10.09.2024 u 17:59

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je natjecanje u redizajniranom izdanju Lige nacija s polovičnim uspjehom. Nakon poraza od Portugala (2:1) u Lisabonu, pobjedom nad Poljskom u Osijeku, golom Luke Modrića, osvojila je prva tri boda

Football Meets Data je objavio kako Hrvatska ima 99.7% šanse da bude u prvom jakosnom šeširu za ždrijeb Svjetskog prvenstva 2026., što bi joj olakšalo put jer bi izbjegla reprezentacije poput Francuske, Španjolske, Engleske i Italije.

Biti među prve dvije reprezentacije u skupini u Ligi nacija ključno je jer zadržava Hrvatsku u A jakosnoj skupini čime može osigurati status nositelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ako to ne ostvari kroz Ligu nacija, Hrvatska je i dalje visoko na FIFA ljestvici, što joj dodatno osigurava dobar položaj.

Naime, ako Hrvatska i ne bude među dvije najbolje plasirane reprezentacije u skupini Lige nacija, velika je šansa da će svoje mjesto u prvom jakosnom šeširu naći preko FIFA rankinga. Četiri najbolje plasirane reprezentacije po toj listi će također osigurati prvi jakosni šešir, ako to ne ostvare preko Lige nacija, a Hrvatska je trenutačno osma najbolje rangirana reprezentacija Europe.

  • +86
Hrvatska - Poljska, Liga nacija, 8.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov
Standings provided by Sofascore