PALI SU POTPISI

I dok svi pričaju o Dinamovim europskim posrtajima i novim izazovima, hrvatski prvak u tišini napravio fenomenalan posao

18.09.2020 u 17:18

Bionic
Reading

I dok navijači Dinama još tuguju što neće gledati svoju momčad drugu sezonu zaredom u Ligi prvaka, u hrvatskom prvaku su profesionalnim ugovorima vezali svoja dva talenta

Dinamo se oprostio od mogućnosti da i ove godine igra Ligu prvaka što je donijelo veliki minus u blagajni koja će se morati namiriti prodajama igrača. No, dobra vijest je što je najjača hrvatska momčad na korak do skupina Europske lige, jer je u play-offu dobila pobjednika para između malteške Floriane i Flore Tallin iz Estonije, a protiv bilo kojeg od ta dva kluba je apsolutni favorit.

I dok su oči javnosti uprte u Dinamovu europsku avanturu, čelništvo kluba u tišini je napravilo dobar posao, jer je ugovorima vezalo dva dragulja iz omladinskog pogona. Vjernost na pet godina sa zagrebačkim modrima potpisao je daroviti Nikola Čavlina, 18-godišnji vratar koji je u nogometnu školu GNK Dinamo stigao iz redova Lokomotive prije pet godina. Mladi vratar Čavlina je prošao sve selekcije Dinamove nogometne škole od pionira do juniora u plavom dresu i nada se nastupima u seniorskom nogometu.

'Sretan sam što je klub prepoznao moju kvalitetu te mi dao povjerenje ovim ugovorom. Na meni je da nastavim slijediti put koji me doveo u profesionalce, da radim na sebi, napredujem i jednoga dana debitiram za prvu momčad. Hvala Dinamu, mojoj obitelji, trenerima i suigračima koji su mi pomogli na ovom putu', rekao je mladi Čavlina po potpisu ugovora.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

Isto tako mladi maksimirski veznjak Fran Tomek, inače kapetan juniorske momčadi, nedavno je također potpisao profesionalni ugovor s Dinamom što je svakako i dodatni psihološki impuls da bude još 'brži, bolji, jači...' Rođen je u Zagrebu 25. lipnja 2002. godine, ali odrastao je u Zaboku.

'Počeo sam u Mladosti iz Zaboka, još u prvom razredu osnovne škole. Nakon dvije godine prešao sam u Inter iz Zaprešića gdje sam ostao jednu sezonu i potom došao u Dinamo. Dok sam nastupao za Inter zapazio me profesor Igor Gabrijelić koji me preporučio treneru Miri Davidoviću i tako sam došao u Dinamo gdje sam počeo u limačima, dakle s 10 godina', rekao je Tomek.