savršena sezona

Igor Bišćan u samo tri dana do duple krune, s Olimpijom je osvojio i slovenski Kup

30.05.2018 u 22:53

Bionic
Reading

Nogometaši ljubljanske Olimpije koju vodi naš Igor Bišćan za vikend su potvrdili naslov prvaka Slovenije, a u srijedu su u finalu Kupa razbili Aluminij 6:1 i osvojili drugi trofej u samo tri dana

Olimpija je u finalu slovenskog Kupa bila bolja od Aluminija. Uvjerljivo su 'zmajčeki' koje vodi Igor Bišćan slavili čak 6:1! Treba istaknuti kako je jedan od junaka velike pobjede vrijedne trofeja bio je napadač Leon Benko koji je zabio dva gola.

Prvo je Benko zabio za 1:0 u 18. minuti, a u 59. minuti - kad je još bilo poprilično izjednačeno i napeto - zabio je za 3:1. Prije toga je za 2:0 vodstvo Olimpije zabio Kronaveter u 35. minuti, dok je za Aluminij jedini gol zabio Tahiraj u 50. minuti susreta.

Olimpija je u završnici zabila još tri gola, u 68. je strijelac bio Ricardo Alves, za 5:1 zabio je Brkić u 81. minuti, a za konačnih 6:1 u 85. minuti zabija Abass.

  • +8
Igor Bišćan Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim Benka i Bišćana, u osvajanju slovenskog Kupa od Hrvata su u redovima ljubljanske Olimpije još sudjelovali Čanađija, Miškić, Štiglec i Uremović.