riječ pobjednika

Igrači Dinama složni su nakon pobjede protiv Škupija: Ovakve su momčadi neugodne jer ih svi unaprijed otpišu, ali...

27.07.2022 u 09:45

Bionic
Reading

Dinamo je u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka u Skoplju pobijedio Škupi 1:0. Gol koji je 'modre' odveo u 3. pretkolo zabio je kapetan Arijan Ademi u 47. minuti

Dinamo se iz Skoplja vraća u pobjedničkom raspoloženju. Pobjeda 1:0 bila je dovoljna da 'modri' preskoče neugodnog prvaka Sjeverne Makedonije Škupi i izbore plasman u 3. pretkolo Lige prvaka.

Znali su 'modri' što ih čeka u Skoplju, Škupi je na Maksimiru pokazao da je opasna momčad, onih 2:2 iz prvog susreta bilo je najbolje upozorenje treneru Anti Čačiću i njegovim igračima. No, i u utorak navečer na travnjaku Toše Proeski Arene gledali smo tešku i tvrdu utakmicu. Dinamo je, generalno gledajući, bio bolji, a presudio je jedan teško izboreni gol kapetana Arijana Ademija u 47. minuti.

'Čestitam svima na prolasku u 3. pretkolo. Škupi je čvrsta momčad koja igra u dva bloka, a napadači su im opasni. Danas u nogometu nema lakih protivnika', rekao je nakon utakmice branič Dinama i kapetan reprezentacije Sjeverne Makedonije Stefan Ristovski te nastavio:

'Znam kako Dinamo gledaju na ovim prostorima. Meni je drago da je tako primljen u mome gradu. Škupi je ipak prvak svoje države, a nije imao što izgubiti, ušli su punim angažmanom, ali najvažnije jest da smo prošli, nastavljamo našim putem, vraćamo se u Zagreb sretni, idemo dalje.'

  • +44
Škupi - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

S njim se složio i Dino Perić, mladi stoper Dinama koji je u obrani odradio lavovski dio posla, a često se priključivao i napadačkim akcijama.

'Čestitao bih dečkima na prolazu. Bila je to dosta teška utakmica. Uvijek su nezgodne ovakve momčadi, jer ih svi već unaprijed otpišu. Znali smo da će biti teška, zahtjevna utakmica. Mislim da smo sve trebali riješiti još na Maksimiru. Stali su iza i igrali na kontre. Nije bilo lako, ali sretni smo što smo prošli dalje', zaključio je Dino Perić.