FINALE ABA LIGE

Igranje dan za danom više odgovara Cedeviti nego Zvezdi

30.04.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Nakon što je u trećoj utakmici finalne serije ABA lige Cedevita poprilično uvjerljivo nadigrala Crvenu zvezdu, te je time smanjila rezultat na 2-1, 24 sata kasnije čeka nas četvrta utakmica u seriji

Ništa još nije gotovo. Finale ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde ponudit će minimalno četvrtu utakmicu u kojoj će Cedevita morati preslikati ono što je napravila u srijedu navečer, što je zapravo preslikala iz prve zagrebačke utakmice kada je u Dvojci gostovala Budućnost, postavila se kao momčad koja više nema prilike za popravni. Tako je i odigrala.

Hrvatski prvak je, iako to suhi pogled na konačan rezultat neće prikazati, deklasirao najbolju momčad prvog dijela natjecanja. Cedevita je odlično parirala u skoku, uspjela u svojoj namjeri i zaustavila 222 cm visokog Marjanovića, nisu mu dali toliko lakih poena i to je donijelo prevagu, uz izuzetno lošu šutersku večer Zvezde.

'Odigrali smo sjajnu kolektivnu obranu na Marjanoviću, ne i pregrubu. Uostalom, naš problem je što smo mekani, nemamo igrača koji znaju igrati prljavo, za razliku od Zvezde... Pobijedila je momčad koja je imala više energije i koja je zaslužila izboriti još jednu utakmicu. Ovaj susret moramo zaboraviti i okrenuti se novom. Hvala navijačima na sjajnoj podršci, nadam se da će u četvrtak biti još bolji', izjavio je Jasmin Repeša, trener Cedevite.

Cedevita je odlično koristila neigranje rezervnog centra Zirbesa i uspjela napadati Marjanovića vanjskim šutom, ali i agresivnijom unutarnjom igrom Bilana i Baraća. Posebno je inspiriran bio Stanko Barać koji je u nekoliko navrata više izgledao kao šuter nego kao centar. Gotovo sve poene dao je van reketa, uputio četiri trice i dobro razvukao Zvezdinu obranu. To je dalo dosta prostora i ostalima, prvenstveno Tomasu koji je susret završio sa 14 poena, dok je spomenuti Barać postigao 15.

Cedevita je bila agresivna od samog starta, susret riješila do kraja treće četvrtine i vidjelo se da imaju više snage od Zvezde. Repeša je vrlo dobro rotirao, Zvezda je bila načeta ozljedama, ali i umor je bio vidljiv. Za očekivati je da će Cedevita danas još pokušati podignuti tempo, nagaziti Zvezdu i jačim ritmom natjerati Zvezdu na umor. Beogradski sastav ima jednog centra koji se brzo umara i to je njihova najveća prednost jer Tejić nikako ne može izlaziti na kraj sa Bilanom i Baraćem.


Zvezda je odigrala utakmicu ispod svoje uobičajene razine. Šuterski su bili izrazito neraspoloženi, imali 2-12 za tri poena, i 14-34 za dva što je u gotovo svim slučajevima nedovoljno za pobjedu. Odličan ulaz u utakmicu imao je Kalinić koji je postigao prvih šest poena, ali kasnije se izgubio. Najbolji strijelac ponovo je bio Marjanović, ali njegov umor je bio očit.

Strateg Zvezde Dejan Radonjić požalio se i na tretman prema jedinom centru Zvezde žaleći se na preveliku grubost igrača Cedevite.

'Zadovoljan sam činjenicom da nemam nijednog ozlijeđenog igrača večeras. Igrali smo samo sa jednim centrom, možda je to prouzrokovalo veću motivaciju da se Marjanovića zaustavlja na svakakve načine, što hvala Bogu nije prouzročilo neku ozljedu', rekao je Radonjić.

Prvenstveno je Zvezda podbacila u vanjskoj liniji. Vidjelo se da je Williams potpuno van ritma, Jović nije bio potpuno spreman, a jedino je Jenkins nešto pokušavao, ali ništa mu nije polazilo za rukom.

'Morat ćemo biti znatno mirniji sutra, pogotovo u šutu. Još uvijek imamo veliku prednost i tako se trebamo i postaviti. Ne smijemo osjećati pritisak', naglasio je Radonjić.

Treba napomenuti da je Zirbes doputovao u Zagreb i moguće je da će nakon ove prve utakmice trener Radonjić ipak riskirati s njegovim uvođenjem u igru jer to je bio najveći problem Zvezde. Cedevita je sada u euforiji, njima jako odgovara što se susret igra dan za danom gdje njihova fizička sprema dolazi do izražaja, dok je Zvezda evidentno umorna.