SJEĆATE LI GA SE?

Igrao je za Hrvatsku pa promijenio reprezentaciju; evo gdje je danas

09.09.2024 u 21:01

Bionic
Reading

Niko Sigur nedavno je odlučio da više neće čekati poziv Zlatka Dalića te da će ubuduće igrati za kanadsku reprezentaciju. Mladi nogometaš Hajduka nije prvi koji je odlučio da neće (više) igrati za Hrvatsku.

Poznat je slučaj Borne Sose koji je donio odluku o igranju za Njemačku pa nakon što mu je to propalo vratio se nastupati za Hrvatsku, a prije njega sportsko državljanstvo promijenio je i Mato Jajalo.

Jajalo je nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine dvaput zaigrao za Hrvatsku u prijateljskim utakmicama protiv Argentine i Gibraltara. Nakon toga izbornici ga više nisu pozivali pa je 2016. godine prihvatio poziv BiH, zemlje u kojoj je i rođen. Za Bosnu i Hercegovinu je defenzivni veznjak skupio 11 nastupa.

Karijeru je počeo u Slaven Belupu iz kojeg je 2009. godine za dva milijuna eura otišao u Sienu. Talijani su ga dvije godine kasnije za isti iznos prodali Kolnu, a onda je igrao za Sarajevo, Rijeku, Palermo, Udinese i Veneziju.

Posljednjih godinu i pol proveo je u Veneziji, s njom je izborio plasman u prvu ligu, a krajem kolovoza talijanski klub objavio je da je sporazumno raskinuo ugovor s 36-godišnjim nogometašem.

Jajalo je tako postao slobodan igrač i sada traži novi klub.