povratak otpisanih

Italija u transu; Silvio Berlusconi se vraća na nogometnu scenu, kupio je trećeligaša

28.09.2018 u 21:02

Bionic
Reading

Dugo se nagađalo hoće li se kontroverzni Silvio Berlusconi (82), nakon što je Milan prodao Kinezima, ikada više vratiti u talijanski nogomet. Tri je desetljeća vodio 'rossonere', a sada je neuništivi Berlusconi odlučio investirati u niželigaša...

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je bio predsjednik talijanskog velikana Milana punih 30 godina, vraća se u nogomet!

Berlusconi, koji je travnju prošle godine kineskim investitorima prodao svoj većinski udio u Milanu, sada je - samo dan prije svog 82. rođendana - kupio ekipu Monze, koja trenutno nastupa u Serie C, potvrđeno je danas iz njegove tvrtke Fininvest.

'Fininvest je danas okončao kupovinu 100-postotnog udjela u vlasništvu Monze 1912', objavila je Berlusconijeva tvrtka.

U priopćenju se navodi da će predsjednik Monze biti Adriano Galliani, dugogodišnja desna ruka Berlusconija u Milanu s kojim je u tri desetljeća vladavine osvojio 29 trofeja.

Kupovinu kluba iz Lombardije, 20 km udaljenog od Milana, pozdravio je trenutni predsjednik Nicola Colombo, koji je izjavio kako će 'Monza ovim preuzimanjem lako realizirati velike projekte i ispuniti svoje snove'.

  • +12
Silvio Berlusconi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'To nam je već pokazala povijest Milana. Berlusconi ne igra samo da bi sudjelovao, on pobjeđuje. Put do Serie A će lako postati realan cilj', kazao je Colombo koji će i dalje ostati u klubu koji u 106 godina postojanja nikada nije zaigrao u najelitnijem razredu talijanskog nogometa.

Berlusconijev i Gallianijev plan je da u sljedeće četiri sezone klub iz Serie C dovedu do Serie A.