a sad pravac kina

Ivan Leko još jednom potvrdio klasu i u velikom derbiju kojeg nije smio izgubiti stigao do pobjede, te se na najljepši način oprostio od kluba

27.12.2020 u 19:18

Bionic
Reading

Mladi ali već vrlo iskusni hrvatski nogometni stručnjak 42-godišnji Ivan Leko, ako je vjerovati belgijskim medijima, odradio je posljednju utakmicu u Belgiji te će prihvatiti ponudu kineskog kluba Guangzhou Cityja

Bivši nogometaš Hajduka, koji se potom proslavio u Belgiji, prvo kao igrač a potom i kao trener, Ivan Leko, mogao bi uskoro napustiti belgijski Antwerp i karijeru nastaviti u Kini. Prema pisanju Nieuwsblada Leko je glavni kandidat za mjesto trenera Guangzhou Cityja koji je na njegovu adresu poslao ponudu koju je gotovo nemoguće odbiti.

'Ne znam još kako će se sve rasplesti', komentirao je Leko kojem je predsjednik Antwerpa Paul Gheysens čak i zaprijetio:

'Mora pripaziti da zadrži kredibilitet. Mora se pobrinuti da momčad bude spremna za nedjelju i da igrači budu entuzijastični na terenu. Moramo pobijediti. Jednostavno je, ne smije destabilizirati momčad, nego je voditi kako treba. To je najvažnije. Ako ne može on, onda će netko drugi', rekao je Gheysens.

I Ivan Leko još je jednom potvrdio svoju visoku klasu te je u derbiju protiv Sportinga iz Charleroija upisao pobjedu 2:1.

Igrač Lekine momčadi Seck otežao je domaćinima put do pobjede jer u 51. minuti zabio je autogol. No, u 73. minuti preko Benaventea domaćini su izjednačili, a onda su u 78. minuti preko Mbokanija i stigli do potpunog preokreta to jest pobjede.

S ova tri boda Antwerp je skočio na četvrto mjesto tablice belgijskog prvenstva, što sasvim sigurno zadovoljava i apetite predsjednika kluba Gheysensa.