Hrvat mijenja klub

Ivan Rakitić je sve bliže odlasku iz Barcelone: Velikan dolazi po njega već na početku zimskog prijelaznog roka

11.11.2019 u 14:59

Bionic
Reading

Juventus će ove zime definitivno krenuti po Ivana Rakitića

Ivan Rakitić bi već u siječnju mogao napustiti Barcelonu u kojoj ove godine nema status kakav zaslužuje. Iako je još prošle sezone bio jedan od stožernih igrača katalonskog sastava, ove sezone je dolaskom Frenkieja de Jonga izgubio taj status.

Ove sezone je nastupio 10 puta i upisao jednu asistenciju i jasno je da već polako gleda prema izlaznim vratima. Mundo Deportivo piše kako hrvatski reprezentativni veznjak neće dugo čekati za novi angažman. Već u siječnju po njega dolazi Juventus koji se želi pojačati u borbi za naslov prvaka Serie A.

Rakitić je u Barceloni od ljeta 2014. godine kada je došao iz Seville za 18 milijuna eura. Od tada je za Katalonce odigrao 278 utakmica i zabio 34 gola i upisao 38 asistencija. Barcelona više ne računa na njega, ali i dalje ga ne planiraju dati besplatno.

Prema Transfermarktu Raketa vrijedi 35 milijuna eura, a navodno bi ga Barca pustila za 40-ak milijuna eura. Za Rakitića su zainteresirani i Milan, Manchester United i još nekoliko velikana, ali izgleda da je Juventus ipak najbliži njegovom dovođenju.