'ISTINA JE U SREDINI'

Ivković nije štedio dinamovce; posebno zanimljiv je komentar o Petkoviću

28.10.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Vikend iza nas donio je utakmice 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. I ponudio je zanimljive utakmice. Prije svega, onu u Maksimiru, gdje je Osijek iznenadio Dinamo i upisao pobjedu 4:2. A kako je Hajduk pobijedio Lokomotivu 2:1, sada je prednost splitskog kluba sada 'skočila' na sedam bodova

Naravno, nedjeljni derbi između Dinama i Osijeka bio je posebna tema analize Tomislava Ivkovića u HTV-ovoj emisiji Stadion, gdje ovaj bivši golman, potom i trener u brojnim klubovima, sada radi kao stručni komentator.

'Dinamo prima golove kakve takva momčad ne bi smjela primati. Možemo ublažiti kritiku pa ćemo reći da je to pad koncentracije. Ne može bit malo-malo pad koncentracije i nepažnja, na kraju ipak presuđuje kvaliteta, koja očito nije na tom nivou', rekao je Ivković pa dodao:

'Bjelica je nakon utakmice s Monacom rekao da su ti igrači pametni i dobri jer su prvi put igrali s tri nazad i brzo pohvatali točno što trebaju, a danas, kad su izgubili, kaže da nisu dobri jer nisu imali vremena da se uigraju. To je u nogometu uvijek tako, kad pobijediš, jedno razmišljanje, kad izgubiš, drugo, ali istina je u sredini. Niti su oni toliko loši, niti su toliko dobri.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dinamo je sad u situaciji da mora rotirati jer će inače doći do ozljeda. To nije jednostavno. Ako zbrojimo koliko utakmica igraju Sučić i Baturina, tu se skupi velik broj utakmica. Na klupi Dinama, ako Stojković, Kačavenda i Rog nisu u stanju igrati u hrvatskoj ligi, onda je to za mene zabrinjavajuće. Zašto je to tako?

Kod Sučića, Baturine i Mišića se vidjelo da su polumrtvi. Da ne govorim da na klupi ima još igrača, da ne nabrajamo sad imena. Druga je stvar što ti igrači nemaju utakmica da uđu u formu. Moglo se više rotirati, ali najlakše je komentirati. Zato i jesam tu, da se pravim pametan.

Ovu utakmicu je možda trebalo pripremiti na neki drugi način. Dinamo je gubio, igralo se i dalje s tri stopera. Imaš Stojkovića na klupi koji ulazi u 88. minuti. Znači, da izvadiš jednog stopera, staviš Stojkovića u sredinu, prebaciš Hoxhu i Pjacu na krila, ostaviš Kulenovića i staviš Petkovića ako može ili ne može. To su stvari koje bih ja napravio drugačije, ali ja ne treniram s njima. Meni je lako to pričati.

Što me još iritira? Strašno me iritira Petković. Dečko može ili ne može. Što želimo s Petkovićem? Da se ozlijedi ili da igra? Sad mi ne znamo može li ili ne može. U Salzburgu zabije majstorski gol, a sad kad uđe, vidiš da to nije Petko kao inače, da je prikočen i da se čuva', rekao je Ivković.

11. kolo SuperSport HNL-a, NK Dinamo - NK Osijek 2:4 (sažetak) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel
Standings provided by Sofascore