BEZ ŽRTVOVANJA

Izbornik Petrović odbio savjet Dina Rađe; presudile emocije

03.08.2016 u 15:22

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon odigranog turnira 'Četiri nacije' u Cordobi stigla je u olimpijsko selo u Rio

Naši reprezentativci nisu oduševljeni sobama koje su ih dočekale, ali što se može. Sve će biti lakše ako Hrvatska krene s pobjedama, a prva utakmica na rasporedu je u nedjelju na ponedjeljak (ponoć) sa Španjolskom.

Košarkaši su u Rio stigli doslovce posljednjim vlakom, tako što su slavili na kvalifikacijskom turniru u Torinu, a upravo su u odlučujućem susretu svladali domaćina Italiju.

Za mnoge je to bio neočekivan uspjeh, a izbornik Aleksandar Petrović odmah je jasno poručio kako će na Igre voditi upravo dečke koji su to izborili, a s njegovom odlukom složili su se i sami košarkaši.

Na pojedinim pozicijama smo imali bolje opcije, ali...

'Žao mi je što me nisu poslušali, i to svi s kojima sam razgovarao, i što nismo za Rio uzeli još jednog centra. Nisu željeli čuti, razmišljali su emocijama, a ne glavom. Po mojem sudu, trebao bi nam još jedan centar s kojim bismo mogli proširiti rotaciju', rekao je predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa za Sportske novosti

Petrović je tako ostao čvrst u svojoj odluci bez obzira na to što je dobio drukčiji savjet Dina Rađe.

'Razmišljao sam da bi jednom izmjenom mogli dobiti na kvaliteti, ali zaključio sam da nemam pravo oduzeti nastup na Igrama onima koji su to izborili. Vidjeli ste kakve su bile reakcije igrača na klupi i odlučio sam da neću žrtvovati zajedništvo koje imamo u ovoj ekipi', govorio je nedavno Petrović.