psk_2

KAD TE DOMA NE CIJENE

Izjava zbog koje se trese 'Otok'; njemačka legenda, uoči osmine finala Eura, javno ponudila engleskoj zvijezdi prelazak u 'Elf'

Bionic
Reading

Engleski reprezentativac Jadon Sancho (21) u nemilosti je izbornika Garetha Southgatea koji mu u skupini nije dao pravu priliku

Ofenzivac Borussije Dortmund na pragu je prelaska u Manchester United. Mladi krilni igrač imao je fenomenalnu sezonu u 'žuto-crnom' dresu te se našao na radaru mnogih bogatih klubova, a po svemu sudeći završit će na Old Traffordu. No njegove fenomenalne izvedbe očigledno nisu impresionirale Garetha Southgatea koji na Euru vjeruje nekim drugim igračima pa Sancho u prva dva susreta (Hrvatska, Škotska) nije zaigrao da bi u trećem protiv Češke dobio šest minuta.

Mizerna minutaža koja čudi i 'Otočke' medije koji smatraju da drugi najskuplji igrač Gordog Albiona (100 milijuna eura, iza Harry Kanea koji je procijenjen na 120), mora biti na terenu.

'Imamo nekoliko eksplozivnih opcija, a mnogi od njih su mladi igrači i prvi put igraju veliki turnir. Dakle, kao stručni stožer realni smo u pogledu svojih očekivanja od njih kao pojedinaca. Jadon je u toj skupini. Posljednjih je dana dobro trenirao i naravno da moramo donijeti neke odluke', rekao je Southgate čije objašnjenje nije zadovoljio engleske novinare, ali i druge nogometne stručnjake koji prate Euro.

  • +9
Češka - Engleska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL

Jedan od onih kojima je neshvatljivo da se takav dragulj drži na klupi ili tribinama legendarni je njemački reprezentativac Lothar Matthaus.

'On je jedan od najboljih igrača u Bundesligi zadnje dvije sezone. Ako Sancho nije dovoljno dobar za Englesku, mi ćemo mu rado dati njemačku putovnicu', rekao je nekadašnji kapetan 'Elfa' uoči ogleda ove dvije reprezentacije u osmini finala (utorak, 18 sati).