TAKO MLAD, A TAKO OŠTAR

Izjave koje će podići dosta prašine u Formuli 1; je li najveća mlada zvijezda ovim riječima na neki način osporila uspjehe Lewisa Hamiltona?

10.11.2020 u 16:55

Bionic
Reading

Najveći talent Formule 1 Max Verstappen dao je izjavu s kojom je na neki način omalovažio uspjehe Lewisa Hamiltona iako je u prošlosti s respektom govorio o britanskom vozaču

Nizozemac je treći u ukupnom poretku, odmah iza Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa, i jedini je koji prkosi nadmoćnom bolidu Mercedesa. Stručnjaci se slažu kako mladi vozač Red Bulla izvlači maksimum, bolje jednostavo ne može, ali sve to je dovoljno tek za treću poziciju u prvenstvu.

Novinare je zanimalo da li ga takva situacija frustrira, a Verstappen, kao i na stazi, nije povukao ručnu.

'Ne, nisam zato frustriran. Imam veliko poštovanje prema onome što su postigli. Nisam frustriran što je Lewis u Mercedesovom bolidu. Iskreno, 90% vozača bi osvojilo naslov u tom bolidu. Nemam ništa protiv Lewisa, on je sjajan vozač, ali taj bolid je jako dominantan', mišljenje je 23-godišnjeg Nizozemca.

  • +13
Formula 1, Imola, VN Emilia Romagne Izvor: EPA / Autor: Luca Bruno / Pool

'Dobro, možda ostali ne bi bili toliko dominantni kao Lewis, ali prihvatite situaciju u kojoj se nalazite i pokušavate izvući maksimum. Nisam frustriran. Više sam fokusiran na ono što mi možemo napraviti da ih pokušamo poraziti', dodao je Verstappen.