Rade na pojačanjima

Jako loše vijesti za Nenada Bjelicu i njegov megaprojekt u Osijeku; sezona je tek počela, a preko noći je ostao bez dva jako važna igrača

30.09.2020 u 09:29

Bionic
Reading

Od prvog dana kada se Nenad Bjelica senzacionalno odlučio za povratak u svoj Osijek na mjesto trenera tzv. engleskog tipa, grad u kojem je započeo igračku karijeru, naletio je na nekoliko problema koji se gomilaju

Dok traje izgradnja modernog stadiona na Pampasu, 48-godišnji Nenad Bjelica, koji se dokazao na klupi zagrebačkog Dinama te je pod čudnim okolnostima smijenjen iako je napravio povijesni rezultat, polako u Osijeku slaže momčad po svom ukusu. I kako doznajemo, užurbano rade na pojačanjima za svoj megaprojekt. Prvo treba vidjeti kako će se uklopiti Josip Vuković, dosadašnji prvotimac portugalskog prvoligaša Maritima koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No velike probleme mu predstavlja činjenica što nikako ne može na teren izvesti udarnu momčad i dok je tako, Osijek neće moći biti konkurentan. A dugoročni je cilj da se bore s Dinamom za titulu prvaka…

Osim što su neki igrači napustili klub, od kojih je najpoznatiji sjajni strijelac Mirko Marić, koji je za pet milijuna eura prodan u talijanskog drugoligaša Monzu, čiji je vlasnik Silvio Berlusconi, klub je na neko vrijeme osim 25-godišnjeg napadača Erosa Grezde (4 nastupa, 1 gol) – za kojeg se ne zna kada će opet na teren 100 posto spreman - ostao bez još jednog jako važnog igrača.

Pred kraj utakmice protiv Gorice u Gradskom vrtu zbog ozljede je iz igre morao izaći mladi hrvatski reprezentativac Mihael Žaper, nadareni veznjak koji igra iznad svih očekivanja.

U prvi tren nije se činilo da je riječ o lakšoj ozljedi, ali liječničkim pregledom, tj. magnetskom rezonancom dijagnosticirana je ruptura mišića. Vrlo nezgodna ozljeda zbog koje ovog mladog veznjaka, koji kod Bjelice ima važnu ulogu, neko vrijeme neće biti u udarnoj momčadi.

Tako je pobjeda nad Goricom 2:1, inače prva za Bjelicu pred domaćom publikom otkad je preuzeo klupu osječkog prvoligaša, skupo plaćena:

'Posebno će mi ostati ova utakmica u sjećanju jer je za mene prva pred osječkom publikom otkako sam preuzeo momčad. Zaista je bilo dramatično, a pobjeda je apsolutno zaslužena. Ne osvajaju se ovako bodovi baš svaki dan, drago mi je što su nas navijači nosili 97 minuta da bismo im na kraju pružili ovo rezultatsko zadovoljstvo', kazao je nakon utakmice Bjelica, a u tom trenutku još nije mogao znati da je Žaper teže ozlijeđen.

Jasno je kako Bjelica na njega neće moći računati nekoliko tjedana jer bilo bi riskantno da se prerano vrati na teren. Zasad je sigurno kako Žapera neće biti u momčadi na gostovanju u Šibeniku u sklopu 7. kola HT Prve lige, a sigurno neće moći igrati ni tri dana kasnije na gostovanju u Crikvenici u sklopu šesnaestine finala Kupa Hrvatske.

Ova ozljeda poremetila je Žaperu i planove kada je u pitanju hrvatska U-21 reprezentacija, koja se početkom listopada okuplja u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo.

Najbolji golovi - 6. kolo HT Prve lige

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Varaždin2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb541013
2.Gorica641113
3.Hajduk531110
4.Osijek631210
5.Varaždin62137
6.Rijeka42026
7.Slaven Belupo50414
8.Šibenik61144
9.Istra 196161144
10.Lokomotiva51134

Sljedeće utakmice

2.10.Lokomotiva-Istra 1961
3.10.Šibenik-Osijek
3.10.Gorica-Hajduk
4.10.Varaždin-Dinamo Zagreb
4.10.Rijeka-Slaven Belupo