INCIDENT NA STAZI

Jedan drugog krive za nesreću na drugoj utrci prvenstva Formule 1: Pitao sam ga pokušava li nas obojicu ubiti...

19.04.2021 u 13:42

Bionic
Reading

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je VN Emilija Romagna u Imoli, kaotične druge utrke svjetskog prvenstva Formule 1 koja je bila prekinuta više od 20 minuta nakon sudara Valtterija Bottasa (Mercedes) i Georgea Russella (Williams), a sudionici incidenta jedan drugog krive za izazivanje nesreće

Podsjećamo, utrku u Imoli obilježio je prekid u 33. krugu kada su se sudarili Valtteri Bottas (Mercedes) i George Russell (Williams) nakon čega su oba bolida izletjela sa staze i udarila u zaštitni zid.Vozač Williamsa imao je DRS i krenuo je da pretjecati Finca, ali zadnja guma mu je završila na mokroj travi, dok je Bottas lagano skrenuo udesno. Nakon gubitka prijanjanja, bolid Williamsa se okrenuo i udario u bočni dio Mercedesa, nakon čega su oba vozača udarila u zid.

'Vrlo brzo sam prilazio Valtteriju, imao sam DRS, i taman kad sam se izvukao, on se vrlo malo trznuo udesno, što je taktička obrana koju su vozači u prošlosti koristili. Postoji gospodski dogovor da to ne radite, jer je to nevjerovatno opasno. U potpuno suhim uslovima to bi prošlo dobro, ali me izgurao na mokri dio i izgubio sam kontrolu. To je bio nesretan incident, ali pri brzini od 200 km /h morate poštovati brzinu i uvjete', rekao je Russell koji je novinarima otkrio što je rekao vozaču Mercedesa.

'Pitao sam ga pokušava li nas obojicu ubiti.'

  • +13
Max Verstappen pobjednik je utrke Formule 1 za VN Emilie Romagne Izvor: EPA / Autor: DAVIDE GENNARI

Valtteri Bottas razmišlja suprotno...

'Pregledao sam snimke i jasno se vidi da sam uvijek ostavljao prostor za dva bolida, ali on je očito izgubio kontrolu i udario me, i to je to', rekao je Bottas te se osvrnuo na verbalni istup suparnika.

'Ne znam zašto je tako reagirao, jer je očito to bila njegova pogreška.'