SLAVLJE U BANJOJ LUCI

Jedan od najtrofejnijih Rijekinih igrača zabio neregularan gol vrijedan naslova

21.05.2024 u 11:27

Bionic
Reading

Nogometaši banjalučkog Borca osvojili su naslov prvaka Wwin lige Bosne i Hercegovine nakon velikih sudačkih propusta u dvoboju u kojem je Borcu, u pretposljednjem kolu protiv Igmana, dosuđen nepostojeći jedanaesterac te nije označeno očigledno zaleđe nakon kojeg je domaćin došao do slavlja 4:3.

Nakon pretposljednjeg 32. kola bosansko-hercegovačkog prvenstva Borac ima nedostižnih 78 bodova što je pet više od drugoplasiranog Zrinjskog iz Mostara koji tu razliku do kraja ne može dostići. Po okončanju dvoboja pobjednički pehar u Banja Luci nogometašima Borca je uručio predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Susret prepun spornih odluka u Banja Luci sudila su trojica sudaca iz Republike Srpske, Aleksandar Njegomirović, Damir Lazić i Sreten Udovičić.

Prva sporna situacija na utakmici bio je jedanaesterac za Borac kod vodstva Igmana 2:1. Napadač Borca Jovo Lukić je pao pokraj Amera Dupovca bez ikakvog kontakta i na poklon dobio jedananesterac.

FK Borac prvak je Bosne i Hercegovine Izvor: Pixsell / Autor: Dejan Rakita/PIXSELL

Kod rezultata 3:3 gostujući igrač Mirsad Ramić postigao je pogodak za vodstvo Igmana, ali su ga suci poništili zbog zaleđa koje nije postojalo.

Na kraju, pobjednički pogodak za Borac, za konačnih 4:3, postigao je Zoran Kvržić (op.a. koji je tijekom karijere dubok trag ostavio i u HNK Rijeka, osvojivši tri Kupa i jedan Super Kup) iz očiglednog zaleđa, no suci se nisu na to obazirali.

Borac je time po treći put osvojio naslov prvaka u svojoj povijesti. Rekorder je i dalje Zrinjski koji je osam puta bio pobjednik, a trofej prvaka je osvajao i posljednje dvije sezone u nizu.