UVIJEK BRITKI JOŠKO

Jeličić imenovao odgovornog za kontroverzu u finalu Kupa: Nije kriv Zebec!

24.05.2018 u 06:33

Bionic
Reading

Nakon što su sudačke odluke izašle u prvi plan u finalu Kupa između Dinama i Hajduka, Joško Jeličić i Mateo Beusan za HRT su ustvrdili kako je pomoćni sudac Borut Križarić veći krivac kod nedosuđenog penala nad Gyurcsom od Marija Zebeca...

Mario Zebec odlično je sudio u derbiju na Poljudu prije samo nekoliko tjedana, ali finale Kupa pod njegovim vodstvom pretvorilo se u sudačku katastrofu.

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Prema mišljenju stručnjaka, grubo je pogriješio ne dosudivši penal u 29. minuti nakon duela Stojanovića i Gyurcsa, a dosuđeno je i jedno pogrešno zaleđe pri kojem je Dinamo mogao ostati i s igračem manje.

'Ove dvije situacije su definitivno determinirale situaciju na terenu,' ustvrdio je HRT-ov stručni analitičar Joško Jeličić, a u Hajduku su nakon susreta bili toliko bijesni da su na svom Facebook profilu čestitali sucima, a ne Dinamu na osvojenom trofeju.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Beusan i Jeličić pak smatraju da Zebec nije najveći krivac za previde koji su se dogodili, već njegov pomoćnik koji je gadno podbacio.

'Po meni je Zebec sudio dobro, mislim da jednostavno nije vidio ono udaranje Gyurcsa koje je bilo za kazneni udarac. Ali pomoćni sudac to mora vidjeti. Jedna je stvar pogriješiti, ali ovako pogriješiti... Recimo to ovako, kad Borut Križarić završi karijeru Dinamo se ne mora brinuti za povjerenika u Križevcima,' zaključio je uvijek britki Jeličić pa ipak naglasio:

'Igračima Dinama čestitke za dvostruku krunu, oni nisu krivi za pogreške suca.'