STUDIO SHNL

Jeličić izdvojio kikseve dinamovaca: Ovo se ne radi ni u limačima

28.10.2024 u 17:48

Bionic
Reading

Joško Jeličić i Hrvoje Vejić u emisiji Studio SHNL na MAXSportu analizirali su poraz Dinama od Osijeka (2:4) i posebno izdvojili pogreške obrane hrvatskog prvaka.

'Ovo vam je osnovni problem, ovo je taktička abeceda limača. Imaš dva stopera, jedan mora ulaziti u igrača, napraviti faul ili prekinuti akciju, a drugi mora osigurati. Njih dvojica se uvlače u kazneni prostor. To se ne radi nikad. Stoperi Dinama se jako boje dubine', rekao je Jeličić o situaciji gdje je Arnel Jakupović došao u poziciju za udarac.

'Osijek je kažnjavao individualne tehničke i taktičke pogreške. Bernauer... Ja znam da on nema nijednog mišića, ali ovako lako pasti i pustiti igrača... Naivno primiti gol. Evo druga situacija, opet Bernauer može izbiti loptu u aut, ali on odigra i stvori problem. Onda Mmaee se povlači i dolazi do udarca Jurišića. Nevistić je morao obraniti taj udarac u prvi kut', rekao je bivši hrvatski reprezentativac i nastavio:

'Protiv Monaca i Salzburga ispada da su Dinamovi stoperi razina Piquea i Puyola. Sada je protiv Osijeka bio kolodvor iza njih, nebrojeno puta su im igrači Osijeka otišli iza leđa.'

Studio SHNL: Kiksevi Dinamove obrane protiv Osijeka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel