MAKSIMIRSKE ROTACIJE

Još je prerano za Tomislava Ivkovića na klupi Dinama

13.08.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Kruno Jurčić i dalje je Dinamov trener. Vrijedni i uvijek dostupni stručnjak nije poražen od kraja veljače, ali gospodar njegove profesionalne sudbine nije zadovoljan smjerom u kojemu se kreće plavi brod i...

Već danima se po Zagrebu priča kako je sudbina Krune Jurčića na Dinamovoj klupi krajnje neizvjesna, a sada je došao i neočekivani remi s Dragovoljcem. Dinamo u ligi igrački ne izgleda nimalo uvjerljivo, ali treneru ne bi trebalo suditi dok je na putu prema Ligi prvaka. Ipak, medijski obruč se steže, a iz Maksimira ne osjećaju potrebu zaustaviti nagomilane tračeve. Dapače, Mamić je i odustao od puta u Moldaviju nakon 'očinskog savjeta' zabezeknutom Jurčiću. Trener je i sam svjestan da protiv bečke Austrije nema pravo na kiks, ali pitanje je i hoće li mu to biti dovoljno. Klupski hodnici bruje o nezadovoljstvu najhirovitijeg člana uprave i tada se u pravilu aktivira maksimirska 'tiki-taka'. Odbrojavanje.

Već je uhodana ruta da Dinamove trenere zamjenjuju kolege iz Lokomotive (tako je počeo i drugi Jurčićev mandat, te prvi Ante Čačića), a javna je tajna da Zdravko Mamić jednostavno obožava trenerske metode Tomislava Ivkovića. Njegova Lokomotiva vodeća je momčad MAXtv Prve lige iako ima utakmicu manje od konkurenata i nekada slavni vratar uskoro će postati i Dinamov trener. Sutra, idućeg mjeseca, na kraju sezone... Ostaje vidjeti, ali taj će se transfer gotovo sigurno dogoditi u doglednom roku.

Jedan od sinonima simbioze Dinama i Lokomotive, sportski direktor 'lokosa' Božidar Šikić jedan je od najupućenijih u ovome pitanju. I ove je nedjelje bio na kavici blizu Maksimira u društvu s Ivkovićem i Mamićem i ne skriva da će jednom ostati bez aktualnog trenera. Ali smatra, ne sada.

'Opet svi sve znaju. Ha, ha, baš bih htio da se jednom i pospu pepelom kada se ispostavi da nisu u pravu,' počinje za tportal Šikić na temu Ivković u Dinamu i nastavlja.

'Da se razumijemo, on će jednom sjesti na Dinamovu klupu. Ali Dinamo sada ima svog trenera, a Ivković još nije završio posao u Lokomotivi. On je trener koji je još uvijek u fazi učenja i osobno smatram da bi bolje za sve bilo kada bi se taj prelazak dogodio nakon sezone. Kada se poklope svi uvjeti. Trebalo je malo pričekati i s odlaskom Ante Čačića, vjerujte mi da bi bilo bolje,' završava Šikić.