uz dalićev blagoslov

Još jedna hrvatska zvijezda propušta Portugal, a nije ozlijeđena

03.09.2018 u 08:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija, srebrna sa Svjetskog prvenstva, ovog je ponedjeljka, predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem, krenula iz Zagreba prema Portugalu i svojoj prvoj akciji nakon srpanjskih veselja. U četvrtak je na rasporedu prijateljska utakmica protiv aktualnih europskih prvaka

Krenula je nova Hrvatska. Doduše, s istim izbornikom i kapetanom, no iz sastava koji je krenuo u finalu protiv Francuza izostat će ih čak šestorica.

A to su 'umirovljeni' Danijel Subašić i Mario Mandžukić te ozlijeđeni Dejan Lovren i Ante Rebić. Zbog problema sa srcem neće biti ni Ivana Strinića, a naknadno, ali sve u dogovoru s izbornikom Dalićem, potvrđeno je da za ogled s Portugalom neće konkurirati ni veznjak Barcelone Ivan Rakitić.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Rakitić će se reprezentaciji priključiti za natjecateljski dvoboj sa Španjolskom, u kojem bi dokapetan reprezentacije mogao upisati svoj 100. nastup za Hrvatsku.

Vjerujemo i nadamo se da je to samo iz razloga što se Ivan još zahuktava za novu sezonu, a kada je u takvom stanju, onda mu, s obzirom na izuzetan doprinos reprezentativnim uspjesima, testiranje protiv Portugala nije neophodno.

Pridodajmo tome da je izbornik Dalić ove akcije oslobodio i rekonvalescenta Andreja Kramarića, ali i da nema 'starosjedioca' Vedrana Ćorluke, koji se poput Subašića i Mandžukića oprostio od reprezentacije, i jasno je da ćemo u okršaju protiv Portugala (četvrtak, 20.45 sati) vidjeti neku posve novu Hrvatsku.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL