Kraj jedne ere

Junak 'onog' preokreta protiv PSG-a odlazi nakon 14 godina; oprostio se emotivnom objavom

11.08.2024 u 22:21

Bionic
Reading

Robertu je u lipnju istekao ugovor, a Barac je potvrdila kako se nisu dogovorili o nastavku njegove karijere na Camp Nou. U klub je stigao sa 14 godina, a za prvu momčad je debitirao 2010. godine.

Kapetan Barcelone, Sergi Roberto, potvrdio je da ovog ljeta napušta klub i poslao emotivnu oproštajnu poruku. Veteranu Barcelone ugovor je istekao krajem lipnja, a novi nije ponuđen što znači da je njegovo vrijeme u katalonskom klubu konačno završeno.

Ukupno je sakupio 373 nastupa za prvu, te 106 nastupa za drugu momčad katalonskog velikana. Osvojio je ukupno 20 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka i sedam naslova španjolskog prvaka. Za španjolsku vrstu je upisao ukupno 11 nastupa.

Potvrdio je to objavom na društvenim mrežama, koja glasi:

'Culeri, došlo je vrijeme da vam zahvalim za cijelo ovo putovanje koje smo prošli zajedno ❤️ Živjela Barcelona, zauvijek!"

Roberto je također objavio video s najvažnijim trenucima svoje karijere u klubu i prateću oproštajnu poruku.

uzvratnoj utakmici protiv PSG-a na Camp Nou kada je u Barceloni službeno zabilježen potres zbog slavlja na stadionu.

Najveći trenutak u dresu Barcelone dogodio se 8. ožujka 2017. godine u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Paris Saint-Germaina na Camp Nou.

Barcelona je u prvoj utakmici u Parizu izgubila 4:0, što je značilo da moraju doslovno 'vratiti iz mrtvih' kako bi se plasirali u četvrtfinale. U uzvratnoj utakmici Barcelona je vodila 5:1 do samog kraja, ali im je trebao još jedan gol kako bi prošli dalje zbog pravila golova u gostima. U posljednjim minutama utakmice, Neymar je ubacio loptu u kazneni prostor, a Sergi Roberto je postigao gol za 6:1, koji je Barcelonu odveo u četvrtfinale.

Taj gol Sergija Roberta osigurao je jednu od najvećih preokreta u povijesti Lige prvaka i postao je simbol Barcelonine 'remontade' protiv PSG-a. Taj trenutak je neizbrisivo urezan u sjećanje navijača Barcelone i ostaje jedan od najvažnijih trenutaka u Sergijevoj karijeri.

Mi ga pamtimo po tome, a vi?