dinamo - mladost

Juniori igrali na +40, mladi igrač izgubio svijest, pružena mu je hitna pomoć

17.08.2024 u 12:14

Bionic
Reading

Mučne scene na utakmici 1. kola Juniorske HNL lige između Dinama i Mladosti Ždralovi

Zagrepčani su i dalje nerješiva enigma za juniore Mladosti (3:1). Kako piše portal Bjelovarac Sport nije bilo ni realno očekivati da Crveni šokiraju prvaka na Maksimiru, na otvaranju sezone u 1. NL, ali takav scenarij bio je zapravo jako blizu.

Da, mladi Ždralovčani istrčali su na teren ‘Luka Modrić’ bez imalo straha, nadahnuto i super motivirano. Odigrali su dobrih 90 minuta po nesnosnoj vrućini, ostavili srce, ali takav trud u nogometu ponekad nije adekvatno nagrađen – bodovima.

Mladost je bila ravnopravna, posebno je odigrala sjajno drugo poluvrijeme, zapravo nije se znalo tko je tu Dinamo, a tko Mladost. Crveni mogu biti ponosni na svoju izvedbu, kao i trener Mario Kos te njegov stručni stožer.

Presudilo je to što su Modri svoje prilike zabili, sva njihova tri udarca u okvir gola završila su u mreži, dok su se Ždralovčani ispromašivali i tako propustili u gostima nokautirati još jednog hrvatskog diva.

Za Dinamo su strijelci bili Tomas Baković (14), Mislav Ćutuk (35) i Petar Andrić (54), dok je za Mladost s bijele točke pogodio Petar Ivančan (74) nakon što je kazneni udarac izborio Šime Mrkić. Imala je Mladost od 76. minute i igrača više, pritisak u završnici, ali Dinamo se izvukao.

'Nažalost igrač Mladosti i juniorski repretentativac Luka Rešetar je u 62. minuti ostao bez svijesti, brzo mu je pružena pomoć, došao je k sebi te se nadamo da je s ovim požrtvovanim igračem sve u redu', javlja portal Bjelovarac Sport.

Utakmic je započela u 11 sati i igralo se po najvećoj vrućini. Temperatura na suncu je bila oko 40 stupnjeva Celzijevih. Portal Bjelovar.live prenosi izjavu trenera gostuijuće ekipe Marija Kosa:

"Ovo je strašno. Po ovom vremenu ne smije se izlaziti van, a ne igrati nogomet. Mogli smo igrati bilo kada i u nekom od noćnih termina, ali očito netko nema razumijevanja. Odigrali smo herojsku utakmicu i na tome čestitam igračima", rekao je Kos.

Standings provided by Sofascore