H SKUPINA

Južna Koreja - brza momčad s lošom obranom

03.06.2014 u 10:30

  • +98

SP BRAZIL-osobne karte svih sudionika

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Dennis Grombkowski

Bionic
Reading

Brzi, nabrijani i tehnički potkovani Korejci mogli bi iznenaditi Belgiju ili Rusiju u skupni H, dok su s Alžirom vjerojatno 'tu negdje'. No imaju i velike mane...

Plus

Izrazito brza i mlada momčad koja se uzda u protunapade preko krila – pogotovo preko svoje najveće zvijezde, Sona iz Leverkusena – mogla bi mnoge iznenaditi svojom atraktivnom igrom u sustavu 4-2-3-1. Izbornik Hong vrlo je popularan i karizmatičan, legenda Južne Koreje i rekorder po broju nastupa kao igrač. Izgradio je ekipu oko mlade reprezentacije koju je prethodno vodio.

Minus

Kompletna obrana, uključujući golmana Junga, baš je loša: nedostaje joj i kvalitete i organizacije. Najgore je po pitanju branjenja u prekidima, ali barem za to će biti vremena da se malo popravi prije SP-a.

Zvijezda: Heung-Min Son

Veliki talent koji je impresionirao u Bundesligi za HSV i Leverkusen i kojeg vjerojatno očekuje skori transfer u još veći klub. Iako će u srpnju navršiti tek 22, za reprezentaciju igra već četiri godine i njen je neprijeporni vođa – iako je trebalo vremena da počne preuzimati odgovornost, ali i da se igra prilagodi njemu.

H skupina | JUŽNA KOREJA

Myung-Bo-HONG, izbornik
Vratari: Jung Sung-Ryong (Suwon Bluewings), Kim Seung-Gyu (Ulsan Hyundai), Lee Bum-young (Busan I'Park)

Obrambeni: Hong Jeong-ho (Augsburg), Hwang SEO-ho (Sanfrecce Hiroshima), Kim Chang-Soo (Kashiwa Reysol), Kim Young-gwon (Guangzhou Evergrande), Kwak Tae-HWI (Al Hilal), Lee Yong (Ulsan Hyundai), Yun Suk-young (QPR), Park Joo-ho (Mainz).

Veznjaci:
Ha Dae-sung (Beijing Guoan), Han Kook-young (Kashiwa Reysol), Ji Dong-Won (Augsburg), Ki Sung-Yueng (Swansea), Kim Bo-Kyung (Cardiff City), Lee Chung-yong ( Bolton), Park Jong-woo (Guangzhou R & F), Son Heung-min (Bayer Leverkusen)

Napadači: Kim Shin-wook (Ulsan Hyundai), Koo Ja-cheol (Mainz), Lee Keun-ho (Sangju Sangmu), Park Chu-young (Arsenal)