ALI OPREZA NIKAD DOSTA

Kada vidite da samo jedan igrač Dinama vrijedi kao cijela momčad Qarabaga...

20.08.2024 u 08:43

Bionic
Reading

Dinamo i Qarabag večeras od 21 sat igraju prvu utakmicu play-offa Lige prvaka. Zadnja je to prepreka jednima ili drugima prije ulaska u najelitnije klupsko natjecanje. Dinamu bi to bilo deveto sudjelovanje među 'velikanima'

Dinamo je u prilici još jednom izboriti natjecanje u skupinama Uefine Lige prvaka. No, da bi to tog uspjeha stigao, ali i zaradio ogroman novac, u dvije utakmice mora biti bolji od Qarabaga.

Zbog promjene formata UEFA je značajno povećala i nagradne fondove u sva tri svoja europska natjecanja pa bi Dinamu samo plasmanom u Ligu prvaka ove sezone na račun 'sjelo' nevjerojatnih 34 milijuna eura!

Računica je jasna - Dinamo će sigurno dobiti 4,29 milijuna eura za nastup u doigravanju za plasman u Ligu prvaka, ako eliminira Qarabag i izbori Ligu prvaka od Uefe bi dobio još 18,6 milijuna eura. Uz tu nagradu Dinamo ima pravo, na temelju prosječnog klupskog renkinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela iz marketinga Uefe, na još najmanje 10 milijuna eura.

Dakle, da se samo plasira u Ligu prvaka Dinamo bi na kraju prvog dijela natjecanja, ako zauzme neko do devetog do 36. mjesta, dobio još milijun eura.

Tu zaradu Modri mogu i oplemeniti jer UEFA svaku pobjedu u Ligi prvaka ove sezone nagrađuje s 2,1 milijun eura, dok remi donosi 700.000 eura.

Inače, pogled na tablicu Transfermarkta, na kojoj se vidi procijenjena vrijednost igrača sugerira da Dinamo ne bi trebao imati problema. Jer Modri 'vrijede' 72,8 milijuna eura, a igrači Qarabaga 17,9.

S time što je uvjerljivo 'najskuplji' eksponat koji bi danas trebao trčati maksimirskim travnjakom - Martin Baturina, koji sâm vrijedi više nego cijeli Qarabag - odnosno 20 milijuna eura.

Više doznajte OVDJE.