OTVORENO PRIZNAO

Kakva statistika bivšeg hajdukovca. A sada i on mijenja reprezentaciju?!

26.10.2024 u 08:16

Bionic
Reading

Australsko prvenstvo tek je krenulo, odigrana su dva kola, a Marin Jakoliš ima upisana već tri gola. Pridodamo li tome i tri gola u australskom kupu, bivši igrač Hajduka već je na impresivnoj brojci od šest golova u sedam utakmica

Nakon što je Niko Sigur između hrvatske i kanadske odabrao kanadsku reprezentaciju, sada i Marin Jakoliš želi hrvatsku zamijeniti australskom.

Naravno, svjestan je ovaj 27-godišnjak da među Vatrene vjerojatno nikad ne bi stigao. A sada ga je sjajno krenulo u Macarthuru. Jer u sedam odigranih utakmica, što u prvenstvu, što u kupu, zabio je već šest golova.

Posljednjeg u petak, u domaćem porazu od Newcastlea 1:2.

I očito je postao zanimljiv australskim medijima, te je u intervjuu za Round ball Australia rekao.

'Moj otac rođen je u Hrvatskoj, ali imao je tek pet mjeseci kada je stigao u Australiju. Potom je iz nje otišao kada je imao 13, 14 godina, a onda je počeo rat i ostao je u Hrvatskoj cijeli svoj život. Ali uvijek je pričao o nogometu i snu da se vrati živjeti u Australiju. Sjećam se da sam mu rekao da ću ga vratiti u Australiju i da ćemo je posjetiti kad budem slobodan. Nikad nisam mislio da će se situacija ovako razviti, ali tako funkcionira život. Sve je jedan veliki krug. Svi znaju kako razmišljam te bih bio više nego sretan zaigrati za Australiju. Bila bi mi čast. Samo je pitanje imam li pravo nastupa, ali putovnicu imam. Prvu sam dobio 2002., a imam i novu od prošle godine'.

Jakoliš je igrao za Hrvatsku u mlađim kategorijama, ali za seniore nije dobivao poziv. Karijeru je počeo u Šibeniku te je kao 17-godišnjak otišao u belgijski Mouscron, a u Hrvatsku ga je iz austrijske Admire 2019. vratio Hajduk.

Za Bile je zabio tek dva gola u 51 nastupu, a nakon što je bio odličan na posudbi u Šibeniku, Hajduk ga je u siječnju 2022. prodao Angersu za pola milijuna eura. Iz Angersa je išao na posudbe u AEK Larnacu i Melbourne City te je poslije toga ostao u Australiji.