MAJSTOR

Kao Beckenbauer; pogledajte pas zbog kojeg je Šutalo dobio ovacije u Amsterdamu

19.09.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Za Ajax je u slavlju (5:0) nad Fortunom od prve minute startao Josip Šutalo, međutim na poluvremenu je ostao u svlačionici zbog ozljede

U odgođenom susretu 3. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Ajax je sinoć pobijedio Fortunu Sittard sa 5:0, a u dvoboju su nastupila čak četiri hrvatska nogometaša.

Golove za Kopljanike zabilo je pet različitih strijelaca - Kenneth Taylor (9. minuta), Bertrand Traore (24.), Youri Baas (58.), Devyene Rensch (71.) i Chuba Akpom (87.).

Za Ajax je od prve minute startao Josip Šutalo, međutim na poluvremenu je ostao u svlačionici zbog ozljede. S druge strane Alen Halilović je igrao do 82. minute, kada je umjesto njega u igru ušao Ante Erceg, dok je Josip Mitrović ušao u igru u 70. minuti.

Upravo je Šutalo bio autor jednog od najboljih poteza utakmice; u prvom je poluvremenu s polovice terena poslao fenomenalnu loptu u napad, ali njegov suigrač nije pogodio gol. Za potez je zaradio ovacije Amsterdam Arene, suigrača, ali i trenera Francesca Fariolija. Potez pogledajte OVDJE.