ispodprosječno suđenje

Kažnjeni suci koji nisu uočili da jedna košarkaška ekipa igra sa šest igrača

17.10.2024 u 15:49

Bionic
Reading

U utorak je u utakmici 2. kola NLB ABA 2 lige srpski Zlatibor ugostio Borac iz Banja Luke u kojoj su domaćini u jednom trenutku imali šestoricu igrača na parketu. Priča je dobila nastavak

Naime, na dvije minute prije kraja prve četvrtine Zlatibor je na terenu igrao sa šestoricom, umjesto s petoricom košarkaša. Najčudnije od svega jeste, što su s toliko igrača odigrali i napad i obranu, a uz to i poentirali, a da suci nisu primijetili. Tek nakon gotovo minute igre, domaći su vratili jednog od košarkaša na klupu, svjesni propusta.

Vrlo brzo stigla je i kazna za sudačku trojku.

'Na temelju izvještaja instruktora suđenja, gospodina Saše Maričića, za utakmicu 2. kola NLB ABA Lige 2 između Zlatibora Mozzart i Borca WWIN, suci Radoš Savović, Vojislav Lepetić i Miodrag Lakićević kažnjeni su zabranom suđenja u narednim utakmicama.

S obzirom na to da je njihovo suđenje na utakmici između Zlatibora Mozzart i Borca WWIN ocijenjeno kao ispodprosječno, u skladu s člankom 20.1. Pravilnika o radu Odjela za suđenje ABA Lige G.P., trojica sudaca kažnjena su zabranom suđenja u sljedeće dvije utakmice prema tempu delegiranja', stoji u službenoj odluci.

Podsjetimo, košarkaši Borca iz Banja Luke svladali su nakon produžetka u gostima ekipu Zlatibora 93:90, u okviru drugog kola NLB ABA 2 lige.