je li bivši?

Kaos u Ciboni: Trener Thomas iznenada otišao, evo što o tome kaže prvi čovjek kluba

17.10.2024 u 15:09

Bionic
Reading

Nevjerojatna medijska zbrka nastala je oko trenera Chrisa Thomasa, Amerikanca koji je doveden da Cibonu odvede do duple krune i doigravanja ABA lige

'Chris Thomas, zbog obiteljskih razloga, privremeno napušta Zagreb, a vođenje momčadi Pod Tornjem preuzet će Bariša Krasić', objavila je Cibona na službenom Facebook profilu.

No prije toga je stavljena i obrisana objava s fotografijom američkog trenera i zahvalom 'Thank you', što se može vidjeti i u jednom od komentara. Izazvalo je to totalni informacijski kaos.

Da stvar bude zamršenija, prije ove objave na Facebooku, Cibona je medijima putem elektronske pošte dostavila najavu utakmice 5. kola ABA lige u kojem Zagrepčani gostuju kod FMP-a u Beogradu (petak, 19 sati). U toj najavi je izjava Bariše Krasića u ulozi trenera Cibone, dok se Chris Thomas, njegov odlazak, niti razlozi odlaska ne spominju.

Kako se nigdje decidirano ne kaže da je Chris Thomas bivši pokušali smo raspetljati situaciju te smo kontaktirali prvog čovjeka kluba Tomislava Šerića koji je potvrdio da se Thomas vraća u SAD iz obiteljskih razloga.

Inače, sam je Thomas u Večernjem listu naglasio da njegov povratak u domovinu nema veze sa 'sukobom s navijačima'.

'Odlazim kako bih riješio osobnu obiteljsku stvar koju treba riješiti kod kuće. Otići ću pomoći svojoj obitelji dok se stvar ne riješi. Najvažnija stvar u mom životu oduvijek je bila obitelj i jako je važno da sam uz njih u to vrijeme. Između mene i navijača nije se dogodilo apsolutno ništa. Nisam razmijenio riječi ni s jednim navijačem ili navijačima niti u jednom trenutku naše utakmice protiv Krke. Zapravo, nisam znao ni za jednu od ovih tvrdnji sve do nedjelje ujutro nakon što su se pojavili članci u novinama. Na snimci utakmice jasno se vidi da nije bilo takve razmjene na kraju prvog poluvremena kako se lažno navodi. Odgovorio bih i ranije, ali nisam bio svjestan da uopće postoji problem.'

Po svemu navedenom Thomas se neće vraćati u Zagreb. Zaključak je to kojeg morate sami izvući, a pospješuju ga i riječi Tomislava Šerića koji je naš upit očekuje li povratak Thomasa na klupu Cibone kada riješi obiteljske stvari odgovorio:

'Ne bih to komentirao.'