nepobjedivi dagestanac

Khabib nakon 28. pobjede pokazao da se i u MMA borbama može imati puno dostojanstva

08.09.2019 u 08:53

Bionic
Reading

Khabib Nurmagodenov gušenjem Amerikanca Dustina Poiriera obranio je UFC naslov prvaka u lakoj kategoriji

Dagestanac je svoju 28. borbu bez poraza zaključio gušnjem Amerikanca Dustina Poiriera u trećoj rundi, a nakon pobjede ga je voditelj upitao kako se osjeća nakon svega.

'Elhamdulillah, Elhamdulillah...Iskreno, ne znam zašto imam toliko toga u životu, ne znam, možda...Želim reći hvala ti Bože prvo, a zatim moj otac...Želim reći hvala ti mom ocu, tu je moj trener Javier Mendez, tu su moja braća, svi, rođeni smo zajedno, odrasli smo zajedno, sve što imam, imam zbog njih, zbog svog tima'.

'Zašto nosim ovu majicu? Znam da se Dustin bavi humanitarnim radom, prodat cu ovu majicu i sav novac ću poslati Dustinu Poiriera i to je ono što želim'.

'Zašto ima toliko poštovanja između nas dvojice? Znate šta se dogodilo nakon moje posljednje borbe? Radio sam lude stvari, ali želim sve zaboraviti. Prva stvar koju vas nauče treneri je da morate poštovati mjesto gdje vježbate, morate poštovati ljude iz svog tima, trenere...Pokazali smo šta je MMA. To je poštovanje, nije prazna priča, to je ono što smo pokazali ja i Dustin Poirier', rekao je Khabib.

Podsjetio je Khabib što se dogodilo nakon pobjede nad Conorom. Tada je naime došlo je do velikog skandala, odnosno opće makljaže zbog koje je Dagestanac dobio suspenziju i nije se borio od 6. listopada 2018.

  • +9
UFC, Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier Izvor: Profimedia / Autor: Valery Sharifulin/TASS