norris je brz, ali...

Klinac o kojem svi pričaju saznao kakva ga muka čeka u Formuli 1 sljedeće sezone

24.08.2018 u 12:49

Bionic
Reading

Iznimni britanski talent Lando Norris po prvi se put našao na stazi među najboljim vozačima svijeta ovog petka u belgijskoj Spa, ali odmah je naučio da mu neće biti pretjerano zabavno biti vozač McLarena ako potpiše ugovor za sljedeću sezonu...

Riječ je o 18-godišnjaku koji je dosad nanizao već pet titula u nižim automobilističkim kategorijama i impresionirao je svojom vožnjom gdje god se pojavio, uključujući i Formulu 2 u kojoj se trenutno s Russellom i Albonom bori za titulu.

  • +9
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Norris je prošle godine na ljetnom testiranju na Hungaroringu po prvi put sjeo za volan McLarena i odvezao brži krug nego Fernando Alonso u istom bolidu na kvalifikacijama za utrku, čime je zadivio stručnjake i potvrdio da se radi o strašnom talentu.

Ništa slabiji nije bio ni ovog petka, kad se po prvi put našao među elitom na prvom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Belgije. Svoj mu je bolid prepustio Fernando Alonso, a tinejdžer je bio brži za desetinku na stazi od kolege Stoffela Vandoornea kojeg će vjeruje se zamijeniti u ekipi sljedeće sezone.

No, spoznao je Norris i kakva ga muka čeka u McLarenu i vjerojatno mu je sada jasno zašto Alonso više ne želi voziti za momčad iz Wokinga. Naime, s krugom 1:47.364 zauzeo je tek 18. mjesto, a Vandoorne u istom bolidu bio je zadnji.

Dakle, početak F1 karijere sigurno mu neće biti lagan, no ako stvori reputaciju šampiona budućnosti koju je njegov vršnjak Charles Leclerc već stvorio, neće proći dugo vremena prije nego što za njega interes pokaže neka od najjačih i najbržih momčadi...