raspad na old traffordu

Koliko je loše stanje u Manchester Unitedu? Pa, recimo to ovako: kapetan je napustio klub dan uoči derbija s Liverpoolom

18.01.2020 u 08:25

Bionic
Reading

Milanski Inter je u petak doveo bivšeg engleskog reprezentativca Ashleyja Younga iz Manchester Uniteda na šestomjesečnu posudbu uz mogućnost produženja ugovora za još jednu sezonu, objavili su iz drugoplasirane momčadi talijanske Serie A

Britanski mediji su objavili da je za 34-godišnjeg braniča, koji može igrati na poziciji stopera ili desnom boku, Inter Unitedu platio odštetu od 1,5 milijuna eura.

Ashleya Younga su u Interu dočekala dvojica bivših suigrača, belgijski napadač Romelu Lukaku i čileanski reprezentativac Alexis Sanchez, a Old Trafford je napustio nakon osam i pol sezona, pola godine prije isteka ugovora.

'Ashley je želio krenuti u novu avanturu, a bliži se 35. rođendanu. U klubu je obavio sjajan posao. To je bila prilika koju mu nismo mogli uskratiti, a dobili smo i odštetu za nekoga tko je bio toliko vjeran našem klubu', izjavio je glavni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Soskjaer.

  • +5
Premier liga, Manchester United - Norwich Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Young je seniorsku karijeru započeo u Watfordu 2003. godine, a 2007. je prešao u Aston Villu iz koje je 2011. stigao na Old Trafford, a posljednjih je nekoliko sezona bio kapetan 'crvenih vragova'. Njegov odlazak najbolje opisuje trenutno kaotično stanje u momčadi s Old Trafforda koja nikako ne uspijeva dovesti pojačanja, a u isto vrijeme ostaje bez igrača iz prvih 11.

Moramo spomenuti kako je Youngov odlazak dodatno uzdrmao momčad koju već u nedjelju, 19. siječnja od 17.30 sati čeka najveći derbi engleskog pa i svjetskog nogometa. United u 23. kolu engleskog prvenstva gostuje na Anfieldu kog 'vjećnog neprijatelja' Liverpoola. Problem? 'Redsi' su vodeća momčad lige, igraju sjajno, imaju 38 utakmica bez poraza u prvenstvu. Još je fascinantniji podatak kako Liverpool u Premiershipu na Anfieldu nije izgubio 51 utakmicu u nizu, još od 23. travnja 2017. i utakmice s Crystal Palaceom.

U dresu engleske reprezentacije je debitirao 2007. godine i ostvario 39 nastupa u kojima je postigao sedam golova. Posljednju utakmicu u reprezentativnom dresu odigrao je u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. protiv Hrvatske.