Izbor za službene stranice cityja

Kovačić izabrao najboljih 11 od Hrvata u Premier ligi. Izostavio je tri najbolja strijelca

08.10.2024 u 20:23

Bionic
Reading

Zanimljiv izbor Kovačića.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (30) od svih Hrvata koji su ikad nastupili u engleskoj Premier ligi ima najviše odigranih utakmica. U dresovima Chelseaja i Manchester Cityja hrvatski veznjak odigrao je 179 utakmica, a njegov aktualni klub iz Manchestera ga je zamolio da za službene stranice kluba izabere najboljih 11 sastavljenu samo od hrvatskih igrača koji su igrali na Otoku. Kovačić se odlučio za idući sastav.

Pletikosa (Tottenham), Ćorluka (City i Tottenham), Štimac (West Ham i Derby County), Lovren (Southampton i Liverpool), Bilić (Everton, West Ham), Gvardiol (City), Kranjčar (Tottenham, Portsmouth i QPR), Modrić (Tottenham), Perišić (Tottenham), Eduardo (Arsenal) i Šuker (Arsenal i West Ham).

Igrači koji su igrali u Engleskoj, ali nisu upali i Kovačićev sastav su: Aljoša Asanović, Boško Balaban, Igor Bišćan, Alen Bokšić, Duje Ćaleta-Car, Ivo Grbić, Nikica Jelavić, Nikola Jerkan, Nikola Kalinić, Ivan Klasnić, Andrej Kramarić, Filip Krovinović, Silvio Marić, Ivica Mornar, Mislav Oršić, Mladen Petrić, Mario Stanić, Nikola Vlašić i Boris Živković. Zanimljivo, Kovačić je izostavio tri najbolja hrvatska strijelca u Premier ligi. To su Jelavić (30 golova), Bokšić (22 gola) i Klasnić (20 golova).