zapanjujuć početak sezone

'Kule' zabija u prosjeku kao Haaland prošle sezone; nevjerojatna statistika

25.08.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtom kolu Supersport HNL-a na Maksimiru svladao Goricu s 2:1, zadržavši pritom maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu sezone.

Aktualni prvak Hrvatske rano je poveo već u 6. minuti. Marko Rog je sjajno ubacio loptu u kazneni prostor, a Sandro Kulenović preciznim udarcem glavom doveo Dinamo u vodstvo.

  • +45
Dinamo - Gorica (24.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Dinamo je povećao prednost u 57. minuti još jednim pogotkom Kulenovića. Akcija je započela brzom kontrom koju je povukao Bernauer. Lopta je stigla do Cordobe na lijevoj strani, koji je savršeno centrirao, a Kulenović iz blizine pospremio loptu u mrežu za 2:0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ovo je već peti gol Kulenovića u HNL-u ove sezone, a uz to je zabio i dva pogotka Qarabagu u play-offu Lige prvaka. Impresivna statistika pokazuje da mu je potrebno u prosjeku samo 43,7 minuta za jedan gol, što je zapanjujući učinak.

Gorica je smanjila rezultat u sudačkoj nadoknadi, ali Dinamo je uspješno priveo utakmicu kraju i zadržao tri boda.

Haaland, napadač Manchester Cityja, već je etabliran kao jedan od najboljih strijelaca na svijetu. U sezoni 2023/24, Haaland je započeo sezonu u Premier ligi s nevjerojatnim tempom, postigavši 7 golova u prvih 5 utakmica, identično kao Kulenović ove sezone.