sjajan posao

Kustošija opet puni blagajnu milijunskim iznosom; prodali su mladog igrača u Njemačku!

30.08.2024 u 20:20

Bionic
Reading

Hrvatski trećeligaš Kustošija postigao je dogovor o transferu 16-godišnjeg veznjaka Nike Tomaševića u Njemačku.

Hrvatski trećeligaš Kustošija dogovorio je transfer 16-godišnjeg veznjaka Nike Tomaševića u njemački RB Leipzig, u poslu vrijednom milijun eura. U dogovor je posredovao poznati hrvatski agent Andy Bara. Ako Tomašević u budućnosti ostvari deset nastupa za prvu ekipu Leipziga, Kustošija će zaraditi dodatna tri milijuna eura. Također, Kustošiji će pripasti 15 posto odštete od eventualnog budućeg transfera.

Tomašević, visok 186 centimetara, pridružio se Kustošiji početkom godine iz omladinskog pogona Dinama, a ovo mu je drugi mandat u klubu nakon što je prethodno nosio dres Lokomotive.

Ovo je već treći unosni transfer mladog igrača u inozemstvo kojeg je Kustošija ostvarila u posljednje vrijeme. Prije godinu dana, Senegalac Mikayil Faye (20) prešao je u Barcelonu, a Kustošija je već profitirala od njegovog idućeg transfera kada su ga Katalonci prodali Rennesu za 10 milijuna eura. Početkom godine, RB Leipzig je iz Kustošije doveo i mladog napadača Dinu Klapiju (17), čiji bi transfer, uz bonuse, mogao premašiti iznos od pet milijuna eura.