ŠTETA

Lena Stojković poražena od Tajlanđanke, a uoči borbe za broncu vrlo je odlučna

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 22:24
  • Objavljeno 07.08.2024 u 16:05
Bionic
Reading

Hrvatska tekvondoašica Lena Stojković borit će se za brončanu medalju, nakon što je u polufinalu izgubila od prve favoritkinje Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit. Te će se borbe odvijati tijekom večeri, iza 20 sati

Bolja od nje je sa 2:0 (8:0, 11:5) bila aktualna olimpijska pobjednica Tajlanđanka Panipak Wongpattanakit. Tajlanđanka je uvjerljivo dobila prvu rundu 8:0. U drugoj rundi, Stojković je uspjela zadati joj jedan udarac u glavu i iznuditi dvije opomene, ali to nije bilo dovoljno.

Stojković, koja je dvostruka svjetska i trostruka europska prvakinja, za broncu će se u svom prvom nastupu na olimpijskim igrama boriti protiv jedne od dvije natjecateljice koje budu najbolje u repesažu.

'Ovo je bio stvarno težak meč. Nemam baš iskustava s Tajlanđankom, sreli smo se samo jednom prije godinu dana. Ima tu nevjerojatnu brzu nogu, stvarno je opasna. Nadam se da je ovo jedan korak bliže da je u budućnosti pobijedim. Inače, zadovoljna sam dosadašnjim nastupom, imam dvije pobjede i plan se provodi. Čekam borbu za broncu, kazala je Splićanka Lena Stojković, članica splitskog Marjana.

U osmini finala je Stojković s 2:0 pobijedila predstavnicu Kanade Josipu Kafadar, porijeklom Hrvaticu, a u četvrtfinalu sa 2:1 pobijedila Tunižanku Ikram Dhahri Stojković se inače bori u kategoriji do 46 kg, ali u Parizu nastupa u olimpijskoj kategoriji do 49 kg u kojoj se spajaju kategorije od 46 do 53 kg.

Hrvatska je dosad u Parizu osvojila ukupno pet medalja - dva zlata, jedno srebro i dvije bronce. Taekwondo je jedan od najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, dosad je donio pet medalja.

Osvojili su ih Martina Zubčić (bronca 2008.), Sandra Šarić (bronca 2008.), Lucija Zaninović (bronca 2012.), Matea Jelić (zlato 2021.) i Toni Kanaet (bronca 2021.).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal