rat se nastavlja

Leo Messi napokon se oglasio; pomirenje s Barcelonom ne dolazi u obzir, odlazak je jedina opcija...

04.09.2020 u 15:32

Bionic
Reading

Prije točno deset dana Leo Messi obavijestio je čelnike Barcelone kako odlazi iz kluba. Od tada traje bespoštedni rat u kojemu Messi pokušava osporiti odštetnu klauzulu od 700 milijuna eura. Nakon današnjeg sastanka u ime svog sina priopćenjem se oglasio Jorge Messi, koji je ujedno i Leov menadžer

Svi su s nestrpljenjem čekali službenu objava Lea Messija kojom bi napokon okončao cijelu trakavicu i javnosti objavio gdje će igrati sljedeće sezone. No, umjesto njegove velike objave stiglo je pismo njegovog oca Jorgea kao odgovor La Ligi i nastavak bespoštednog rata s Barcelonom.

Jorge Messi, koji je ujedno i Leov menadžer, tvrdi da njegov sin i dalje može otići besplatno iz Barcelone i da je La Liga iznosila netočne informacije kada je nedavno stala u obranu katalonskog kluba.

'Ne znamo koji je ugovor onaj koji su analizirali u La Ligi i na kojim su osnovama zaključili da je isti ugovor s 'klauzulom o raskidu' primjenjiv u slučaju da je igrač odlučio tražiti jednostrani raskid istog, s učinkom od kraja sportske sezone 2019./'20.', navodi se u pismu kojeg je potpisao Jorge Messi.

'To je zbog očite pogreške s vaše strane. Dakle, kako je doslovno rečeno u članku 8.2.3.6. ugovora potpisanog između kluba i igrača, ova naknada neće se primjenjivati kada raskid ugovora jednostranom odlukom igrača stupi na snagu od kraja sportske sezone 2019'/'20. Bez obzira na druga prava koja su uključena u ugovor i koja izostavljate, očito je da odšteta od 700 milijuna eura, predviđena u prethodnoj članku 8.2.3.5, uopće nije primjenjiva', tvrdi Jorge Messi nakon konzultacija s odvjetnicima.

Podsjetimo, Argentinac je prošlog tjedna poručio kako želi napustiti klub pozivajući se na ugovornu klauzulu, koja mu dozvoljava da ode bez odštete krajem sezone. Međutim, Barcelona, koju je podržalo i vodstvo La Lige, tvrdi da je klauzula istekla u lipnju i da ugovor važi do 2021. godine, osim ako drugi klub ne plati njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi čak 700 milijuna eura.

Messijevi zastupnici smatraju da klauzula, koja mu dozvoljava da ode bez odštete, a trajala je do 10. lipnja, još vrijedi jer prvenstvo nije završilo po rasporedu zbog pandemije koronavirusa.