bravo, marko

Livaja na najljepši način zaokružio grčko prvenstvo, a izborniku Daliću pokazao što još zna

06.05.2018 u 11:52

Bionic
Reading

Atenski AEK novi je prvak Grčke, a ove sezone momčad u kojoj vrlo zapaženu ulogu igra i naš Marko Livaja, može osvojiti i duplu krunu

Iako su imali period u kojem je grčko prvenstvo bilo prekinuto, zbog ispada predsjednika PAOK-a koji je u teren ušao s pištoljem, sezona je ipak privedena kraju. Na najljepši mogući način za AEK iz Atene u kojem je ove sezone velik doprinos dao i hrvatski napadač Marko Livaja.

  • +2
Hrvatski nogometaš Marko Livaja Izvor: Profimedia / Autor: Sergei Fadeichev/TASS

Naime, ovaj je noometaš, koji u Ateni igra na posudbi iz Las Palmasa, postigao osam prvenstvenih golova, od čega su tri gola konkretno donijela sedam bodova, a njih još tri bila prva na utakmicama u kojima je AEK osvajao bodove.

U međunardonim natjecanjima, Livaja je zabio još dva, što je zaista lijep i vrijedan učinak hrvatskog napadača.

No, osim po golovima, ovu će sezonu pamtiti i po asistancijama, a poseno lijepa bila je subotnja u gostujućoj pobjedi 1:0 kod Apollona za strijelca Arauja. Preciznom, dugom loptom, s desne aut linije, Livaja je uposlio Argentinca kojem nije bilo teško svladati suparničkog vratara.

Prema tome, hrvatski je napadač izborniku Daliću pokazao kakvim oružjem još raspolaže, jer i asistencije su itekako važna statistička stavka - a njih je u grčkom upisao šest.

S obzriom na to da je izbornik nedavno najavio kako je i Livaja na njegovom 'radaru' te da će ga netko posjetiti, samo da podsjetimo kako je posljednja prilika da ga se gleda uživo ove sezone, sljedećeg vikenda kada AEK i PAOK igraju finale grčkog kupa.