POJAČANJE

Liverpool predstavio europskog prvaka s Italijom: Rekao sam 'da' momentalno!

29.08.2024 u 16:15

Bionic
Reading

Federico Chiesa potpisao je ugovor s Liverpoolom. Riječ je o europskom prvaku s Italijom 2021. koji je dosad igrao u Juventusu, a na Anfield dolazi po 'diskontnoj' cijeni jer je 2022. pretrpio tešku ozljedu

Liverpool je potpisao dugoročni ugovor s talijanskim napadačem Federicom Chiesom iz Juventusa, objavila su oba kluba u četvrtak.

Juventus je otkrio da je ugovor vrijedan 12 milijuna eura, plus tri milijuna u dodacima za 26-godišnjaka čiji je ugovor s klubom iz Serie A trebao isteći 2025. godine.

Chiesa je 2022. pretrpio ozbiljnu ozljedu koljena zbog koje je pauzirao deset mjeseci, ali se oporavio i prošle sezone zabio 10 golova i upisao tri asistencije u 37 nastupa za Juventus u svim natjecanjima.

Chiesa je zabio 32 gola u 131 nastupu za Juventus u četiri sezone u klubu u koji je došao 2020. na posudbi iz Fiorentine.

'Tako sam sretan što sam igrač Liverpoola", rekao je Chiesa za službenu stranicu kluba. 'Kada me sportski direktor Richard Hughes nazvao i rekao, 'Želiš li se pridružiti Liverpoolu?' , a pozvao me i trener, momentalno sam rekao 'da' jer poznajem povijest ovog kluba, znam što on predstavlja navijačima.'

U dresu talijanske reprezentacije je odigrao 51 utakmicu u kojima je zabio sedam golova.