prekipjelo mu je

Ljubičić dao ostavku nakon loših rezultata u Parizu: Ovo je realnost...

  • J.B.
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 11:04
  • Objavljeno 01.08.2024 u 10:35
Bionic
Reading

Hrvatski teniski stručnjak, Ivan Ljubičić, podnio je ostavku na mjesto direktora teniske reprezentacije Francuske nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Parizu.

Domaćin je doživio pravi fijasko na olimpijskom turniru u tenisu, nemaju predstavnika u četvrtfinalu ni u ženskoj ni u muškoj kategoriji. Odgovornost za jako loš rezultat preuzeo je na sebe Ivan Ljubičić.

'Rezultat je katastrofa, ovo je realnost, a mi jednostavno moramo preuzeti odgovornost', iskren je bio čuveni Hrvat.

Ljubičić je već obavio razgovor s prvim čovjekom Teniskog saveza Francuske.

'Pričao sam s predsjednikom, za ovaj rezultat snosim odgovornost i zato sam ponudio ostavku na svoju poziciju, jer nismo uspjeli pripremiti igrače za ovaj turnir', otkrio je Ljubičić.

Kada je u prosincu 2022. imenovan na dužnost, Ljubičić je postao čelni čovjek misije pod nazivom Ambicija 2024, koja se brine o treninzima mladih. Trebao je 'ojačati sektor visoke razine od 14 godina i više, tenisače i tenisačice, posebno s pogledom na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024.', pisao je Francuski teniski savez.

Ljubičić je osvajač deset naslova na ATP Touru, uključujući Indian Wells Masters 2010. godine. Osvojio je Davis Cup 2005. s Hrvatskom i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Ateni (2004.) s Mariom Ančićem.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal