odličan potez

Luka Sučić ima novi klub! Seli u drugu državu i mijenja krvnika domaćina na Euru!

01.08.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Vrijednost transfera još uvijek nije otkrivena. Prema podacima Transfermarkta, hrvatski ofenzivni veznjak procijenjen je na 15 milijuna eura. Sučić, zajedno s Joškom Gvardiolom, spada među najveće mlade talente hrvatskog nogometa i predviđa se da će igrati ključnu ulogu u reprezentaciji u godinama koje dolaze.

Hrvatski reprezentativac Luka Sučić (21) prelazi u španjolski Real Sociedad, prema informacijama pouzdanog talijanskog novinara Fabrizija Romana. Sučić danas putuje iz Salzburga u Španjolsku sa svojim agentima kako bi obavio liječnički pregled. Predviđeno je da zamijeni španjolskog reprezentativca Mikela Merina, jednog od najboljih igrača Sociedada, kojeg pamtimo po golu koji je Njemačku izbacio sa ovogodišnjeg Eura te igrač koji je na putu za Arsenal.

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj Luka Sučić je pokazao dio svog talenta. Dobio je 25 minuta protiv Španjolske, a u odlučujućoj utakmici grupne faze protiv Italije igrao je od prve minute. Rođen u Linzu, Sučić je prošao nogometnu školu Salzburga. Prošle sezone istaknuo se kao jedan od najboljih igrača Salzburga, iako klub nije uspio osvojiti austrijsko prvenstvo.

U sezoni je odigrao 32 utakmice, postigao četiri gola i upisao devet asistencija. U proljeće 2023. godine podvrgnut je operaciji koljena zbog koje je pauzirao šest mjeseci. No, nakon oporavka se vratio i nastavio s odličnim igrama. Ukupno je za Salzburg odigrao 128 utakmica, zabio 18 golova i upisao 19 asistencija.