ATP

Ljubičić o Đokovićevim planovima: Dvije stvari ga više ne zanimaju

25.10.2024 u 20:27

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić, legendarni hrvatski tenisač i bivši trener Rogera Federera, smatra da Novak Đoković više nije ni fizički ni psihički spreman za veliki broj turnira.

Đoković je potvrdio kako neće nastupiti na Mastersu u Parizu, a postoji velika vjerojatnost da neće sudjelovati ni na završnom turniru u Torinu, što bi mu moglo donijeti pad na ATP ljestvici. Takve odluke nisu iznenađujuće, s obzirom na to da je srpski tenisač, nakon osvajanja olimpijskog zlata u Parizu, više puta istaknuo da mu je prioritet igrati Grand Slamove i za reprezentaciju.

‘Ne znam koliko će Novak još igrati, a mislim da ni on sam to ne zna,’ istaknuo je Ljubičić. ‘Čini se da ga više ne zanimaju manji turniri ni pozicija na ATP listi. Fizički i psihički više nije spreman za to, ali svima je u Šangaju pokazao da, kad želi, i dalje može biti među najboljima.’

Ljubičić smatra da Đokovićev fokus više nije na ovoj sezoni, nego na pripremama za 2025. i Australian Open. U Đokovićevom kalendaru preostaje još samo egzibicijski meč s Juanom Martinom del Potrom, koji će 1. prosinca u Buenos Airesu obilježiti oproštaj Argentinca od tenisa.