uoči el clasica

Luka Modrić ovo od Ancelottija sigurno nije očekivao: On više nije jedini vođa u svlačionici

25.10.2024 u 18:32

Bionic
Reading

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti raspričao se uoči El Clasica s Barcelonom (subota, 26. listopada, 21 sat) te se još jednom dotakao kapetana Vatrenih Luke Modrića

Luka Modrić je s 39 godina na leđima i statusom najtrofejnijeg igrača u momčadi Real Madrida zadržao važnu ulogu, ali je trener 'kraljeva' Carlo Ancelotti naglasio je da se odgovornost i uloga vođe ove sezone dijeli među više igrača.

Na konferenciji za medije uoči subotnjeg El Clasica s Barcelonom, Ancelotti je izdvojio Viniciusa Juniora i Federica Valverdea kao igrače koji svojim stavom i zalaganjem pokazuju odlike vođa.

Vinicius, koji je glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte, polako preuzima glavnu riječ u momčad, dok Valverde nosi simboliku legendarne 'osmice' kao nasljednik Tonija Kroosa.

'Nema jednog vođe, već više njih. Tu je Vinicius i on se može smatrati liderom isto tako i Valverde pa Modrić. Mladi igrači svojim stavom i zalaganjem mogu pokazati da su vođe', razmišlja Ancelotti.

  • +17
Real Madrid - Borussia Dortmund, Liga prvaka, 22.10.2024. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Trener Reala je odmah potom otkrio 'tajnu' uspjeha i dugovječnosti Luke Modrića.

'Ozbiljnost, profesionalnost i strast koju imaju za igranje nogometa. Nema tajne u ovoj dugovječnosti i radnom stažu', kazao je Ancelotti.

Istaknimo i to kako će Luki Modriću, ako u subotu zaigra protiv Barcelone, to biti njegov 35. nastup u El Clasicu. U karijeri je Luka odigrao više utakmica smo protiv jednog kluba, Atletico Madrida (39).

Otkrio je Ancelotti i to kako uoči utakmice neće imati poseban govor u svlačionici.

'Obično u ovakvim igrama ne morate puno pričati. Ideja je pripremiti vrlo jasnu, vrlo jednostavnu strategiju... I ništa više. To je vrsta utakmice u kojoj ne treba puno govoriti jer su svi motivirani, fokusirani, imaju entuzijazam i želju igrati. Kad sam bio nogometaš puno sam se brinuo, a Van Basten mi je uvijek govorio: 'Ne brini, strategija je vrlo jasna. Dodaš mi loptu i trčiš slaviti sa mnom.' I dogodilo se to, srećom, puno puta', otkriva Ancelotti koji, kao i navijači Reala, još uvijek čekaju vidjeti i najsjajniju verziju Kyliana Mbappea:

'Malo po malo traži svoju najbolju verziju. Ni meni, ni ekipi, ni njemu se ne žuri. Zadovoljni smo s ovim što radi i očito će mu ići sve bolje jer ima sve kvalitete da bude bolji.'

Standings provided by Sofascore