OSTAJE U ITALIJI

Lukaku ima novi klub. Znate koliko je novca na njemu već 'okrenuto'? Boli glava

24.08.2024 u 08:25

Bionic
Reading

Četvrta godina, četvrti klub za Romelua Lukakua. Nakon Chelseaja, oblačio je dres Intera, Rome i sada će nositi dres Napolija. Robusni Belgijanac, bez obzira na to što se njegova partije ne pamte, očito nije izgubio na cijeni što potvrđuje i njegov posljednji transfer vrijedan 30 milijuna eura.

Lukaku ostaje na Apeninima, ali neće igrati ni za Inter ni za Romu. Treću sezonu na Čizmi, Lukaku će igrati na jugu Italije.

Iskusni Belgijanac je u petak navečer našao novi klub. U pitanju je Napoli nakon što su Partenopei uspješno završili pregovore s Chelseajem.

Antonio Conte je dobio čovjeka kojeg je silno želio, a bivši prvak Italije će za njega platiti Chelseaju 30 milijuna eura plus 30 posto od budućeg transfera.

Tako su klubovi na Lukakua dosad već potrošili preko 370 milijuna eura s tim da taj iznos može još rasti jer belgijskom napadaču tek je 31 godina. I pred njim je još niz sezona igranja.

Chelsea ga je dovodio u dva navrata. Iz Anderlechta za 15 te iz Intera za 113 milijuna. Manchester Uniteda je za njega izdvojio 85, a Inter 74 milijuna eura.

Everton ga je 2014. godine kupio za 35 milijuna. Imao je i nekoliko posudbi koji su vrijedili milijune.

Drugi put u Interu je igrao kao posuđeni igrač Chelseaja za 7,8 milijuna, dok je prošlu sezonu proveo na posudbi u Romi. To je Vučicu koštalo šest milijuna.

Svoj najbolji nogomet je igrao kad ga je vodio Conte. Može li nova suradnja opet dovesti Lukakua do vrhova?