psk_2

PRIPREME ZA EURO

Majerova izjava 'naljutit' će mnoge suparnike, a otkrio i o čemu razgovara s Olmom

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 30.05.2024 19:45
  • Objavljeno 30.05.2024 u 18:23
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja prema planu i programu izbornika Dalića pripreme za Euro u Njemačkoj.

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo, a od četvrtka Zlatko Dalić na raspolaganju ima dva nova igrača, ali i novopečenog supruga.

Vatrenima su se priključili Ante Budimir i Josip Stanišić, a s vlastitog vjenčanja vratio se Josip Juranović.

Pred novinare su stigli Ivica Ivušić i Lovro Majer, a ovo su razmišljanja vratara ciparskog Pafosa, koji u kolekciji trofeja ima ciparski Kup.

'Sezona je bila uspješna, donijeli smo Pafosu taj trofej koji su vlasnici toliko priželjkivali. Sigurno da je meni velika stvar doći u reprezentaciju, nakon uspješne sezone, sad se okrećemo Europskom prvenstvu i svim zadaćama ovdje', kaže Ivušić, pa nastavlja:

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Velika mi je čast nositi broj 23 nakon Subašića. Zadnje okupljanje je bilo uspješno za reprezentaciju i mene nakon tri obranjena penala. Najvažnija je momčad, ići ćemo utakmicu po utakmicu, skromno i ponizno. Skupina je teška, Španjolska i Italija su velike reprezentacije, Albanija je nagazna mina. Moramo biti koncentrirani na svaku utakmicu, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti'.

Vikend Vatrenih by PSK: Ivica Ivušić Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

Kako funkcionirate s Livakovićem i Labrovićem?

'Odnos nas tri golmana? To je od velike važnosti, svi moramo biti homogeni kao momčad, a mi golmani smo ekipa unutar ekipe. Moramo znati funkcionirati, zna se pozicija svakog golmana, moramo biti spremni ako dođe red na nas. I moramo biti podrška jedni drugima'.

Vaša sjećanja na Katar?

'I s odmakom vremena nemam taj osjećaj iako smo sve doživjeli, mislim da ćemo biti svjesni tek za 10-ak godina što je Hrvatska napravila u ovom kratkom periodu. Sigurno da imamo snage i iskustva, sve što nam treba da bi ponavljali takve rezultate. Finale Lige prvaka? Svi navijamo za Real zbog Luke Modrića, nadam se da će Real pobijediti', završio je Ivušić.

Potom je riječ dobio veznjak Wolfsburga Lovro Majer.

'Prva sezona u Njemačkoj, momčadski nismo ostvarili ciljeve, daleko smo bili od toga. Osobno, ne mogu reći da sam nezadovoljan, bila je dobra sezona, puno sam naučio i napredovao. Bila je zanimljiva sezona, lijepo iskustvo, bile su to dobre pripreme za Europsko prvenstvo', počeo je Majer, pa nastavio.

'Nogomet je momčadski sport, ako momčad nema rezultate, teško je pojedincu pokazati sve što zna. Statistički sam zadovoljan sezonom, puno sam napredovao u Bundesligi, to sam najbolje osjetio na zadnja dva-tri reprezentativna okupljanja. Osjećam se fenomenalno, sretan sam što sam opet tu'.

Lovro Majer - VIKEND VATRENIH PWERED BY PSK Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/Croatel

O našoj skupini na Euru.

'Svi znamo koliko je teška skupina, možda najteža. Tu su Italija, Španjolska i neugodna Albanija, ali i mi smo u dobroj formi, oni bi se nas trebali bojati. Puno će toga ovisiti o nama'.

Vaša pozicija na terenu? U posljednje vrijeme ste najviše u reprezentaciji igrali na desnom krilu?

'Nemam problema igrati na desnom krilu ili bilo kojoj drugoj poziciji. Nisam još pričao s izbornikom, rano je za te stvari. Puno sam napredovao na toj poziciji u reprezentaciji, dobro se osjećam, nije floskula, igrat ću što god treba. Igrao sam i desno i u sredini, pa čak i 'šesticu', ništa mi nije problem'.

Ima li Hrvatska i dalje najbolji vezni red na svijetu?

'Ako gledamo zadnje rezultate što smo napravili, stojim pri tome da imamo najbolji vezni red na svijetu. Dolazi Euro, novo natjecanje, nove utakmice i dokazivanja. Sve prije se zaboravlja, i dalje stojim da je to tako, vjerujem da ćemo to pokazati još jednom'.

Jeste se vi proteklih dana čuli s Danijem Olmom, prvi suparnik na Euru nam je Španjolska.

'Čuli smo se na kraju sezone više vezano uz karte, on je fokusiran na Španjolsku, ja na Hrvatsku. Ali kad se vidimo, sretni smo, igrali smo zajedno, dobri smo prijatelji, najveća komunikacija je oko ulaznica. Hoće ih biti dosta? To sam ja njega pitao, meni će ih trebati puno više', završio je Majer.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal