moguća je prava katastrofa

Manchester Cityju prijeti potpuni raspad sistema; ako se ovo dogodi odlaze svi najbolji igrači, a Pep Guardiola već ima i klub u kojem će nastaviti karijeru

28.06.2020 u 17:02

Bionic
Reading

Engleski mediji raspisali su se o odlasku Pepa Guardiole, a potvrdi li Sportski arbitražni sud zabranu igranja Lige prvaka, posljedice bi mogle biti i teže

Manchester City mogao bi se naći u velikim problemima. Engleski mediji raspisali su se o tome da bi klub mogao ostati bez nekih jako važnih igrača, ali i onog najvažnijeg, trenera Pepa Guardiole. Sve je pokrenuo Guardiolin odgovor na pitanje vidi li se i iduće sezone u klubu, odnosno je li spreman pojačati momčad kako bi se iduće sezone borio s Liverpoolom.

‘Jako sam uzbuđen zbog ovog dijela sezone i iduće. Zadovoljan sam što sam dio ovog kluba i dat ćemo sve od sebe, ali ne želim razmišljati previše unaprijed. Sada nije vrijeme za to. Samo razmišljam o ovom trenutku. Čeka nas teška utakmica u FA kupu i moramo ostati fokusirani', izjavio je Guardiola i pokrenuo lavinu glasina.

Engleski mediji raspisali su se o tome da odlazi s Etihada, a Mirror i Sun podsjećaju na presudu Sportskog arbitražnog suda u slučaju dvogodišnje UEFA-ine suspenzije i zabrane nastupa u Ligi prvaka koja bi uskoro trebala uslijediti. Dogodi li se to, klubu prijeti pravi raspad sistema.

Najbolji igrač Cityja Kevin de Bruyne već je najavio svoj odlazak ako suspenzija ostane na snazi, a isto bi mogao napraviti i Sergio Aguero. Na izlaznim vratima je i Leroy Sane, a Raheema Sterlinga žele Barcelona i Real Madrid. Ode li I Guardiola, to bi značilo pravu katastrofu.

Ugovor mu traje još godinu dana, ali Englezi tvrde da odlazi već ovog ljeta. Na to su se nadovezali i Španjolci koji su mu već pronašli i novi klub. Točnije, njegovu staru ljubav. Katalonski Sport piše kako bi se Guardiola od iduće sezone mogao vratiti u Barcelonu s kojom je nizao sjajne rezultate i koja bi ga objeručke prihvatila natrag. Sve će izgleda ovisiti o odluci Sportskog arbitražnog suda.